AKTUELNO

Predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Svetozar Mijailović čestitao je danas igračima, članovima stručnog štaba i upravi kluba četvrtu uzastopnu titulu prvaka Srbije.

"Pre svega bih čestitao igračima, članovima stručnog štaba, upravi kluba i svima onima kojima je Crvena zvezda u srcu. Naš tim je na čelu sa šefom stručnog štaba Dejanom Stankovićem ispisao istoriju kluba, osvojena je i četvrta uzastopna titula i još jednom prikazana dominacija u domaćem prvenstvu", rekao je Mijailović.

Fudbaleri Zvezde su danas na svom terenu pobedom nad Vojvodinom od 1:0 i teoretski osvojili titulu šampiona Srbije.

"Posvećenim radom i požrtvovanošću stigli smo do zacrtanog cilja, o kojem smo govorili na početku priprema za sezonu 2020/2021. Iza nas je fenomenalna sezona kako u Ligi Evrope, tako i u Super ligi Srbije, pa je matematička potvrda titule četiri kola pre kraja prvenstva nešto čemu smo se nadali i verovali da ćemo postići", dodao je Mijailović.

Predsednik Zvezde rekao je da je bodovna prednost (12 bodova više od drugoplasiranog Partizana) i činjenica da je titula već sada obezbedjena pokazatelj kako je ekipa radila tokom sezone.

"Pored toga sam izuzetno srećan zbog činjenice da je Dejan Stanković, koji je Zvezdino dete, ostvario ovako veliki uspeh i upisao se i kao trener zlatnim slovima u istoriju kluba", istakao je Mijailović.

On je ocenio da su igrači igrali na visokom nivou i pored nedostatka podrške sa tribina. "Bezbroj puta se pokazalo da su navijači našeg kluba ono što Crvenu zvezdu čini posebnim klubom. Iako nisu mogli da budu na stadionima koristili su svaku priliku u prethodnih godinu dana da pruže podršku igračima i dodatno ih motivišu", rekao je Mijailović.

Predsednik kluba dodao je da veruje da će ekipa Zvezde osvojiti dugo očekivanu "duplu krunu", koja je zacrtana kao cilj za ovu sezonu.

Zvezda sledeći meč u Super ligi Srbije igra protiv Rada na gostovanju.