AKTUELNO

Zavrzlama oko doskorašnjeg fudbalera Partizana Takuma Asana se nastavlja.

Fudbaler Partizana Takuma Asano svojevoljno je napustio klub, a crno-beli su najavili žalbu Međunarodnoj fudbalskoj federaciji (Fifa) zbog neosnovanog odlaska i kršenja odredbi ugovora, saopšteno je iz Humske.

Sada se u izjavi kluba za medije navodi da je Japanac od početka godine dobio čak 240.000 evra, a da je uz to odbio transfer.

Klub mu je navodno našao novu destinaciju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, ali je Asano želeo samo u Zapadnu Evropu.

Kako se navodi iz kluba Asano je u Japan otišao u petak i od tada se nije javljao klubu, već se crno-belima obratio njegov advokat sa porukom da se više neće vraćati u Humsku.

Partizan ističe da je plate za januar i februar dobio na vreme, a da je posle žalbi od strane Asana najboljem strelcu Partizana isplaćeno i 140.000 evra duga iz prošle godine u martu. Od početka godine ukupno 240.000.

Dug postoji, on je prema navodima iz kluba u visini od 35.000 evra i datira iz prošle godine, ali kako se navodi to ne može biti osnov za jednostrani raskid. Duguju se i bonus, jedan je za plasan u grupu Lige Evrope 2019. godine i iznosi 30.000 evra, a drugi jednakog iznosa je aktiviran nakon što je Asano dao 15 golova u sezoni.