AKTUELNO

Svi mi igramo za novac, ali postoje i vreme i način da se neke stvari reše, a ne ovako - kaže zamenik kapitena crno-belih.

Potez Takume Asana ne samo da je šokirao navijače i čelnike Partizana, koji mu pripremaju tužbu, već je duboko razočarao i njegove saigrače. Ispred tima se oglasio Lazar Marković, za koga je, kako kaže, Japanac prešao liniju posle koje neće moći nazad i faktički izdao svlačionicu.

- Iskreno, toliko sam razočaran, na današnji Sveti dan, da nemam reči. Ovo govorim u svoje ime i, nadam se, svih saigrača. Praznici su, imamo slobodne dane, nisam stigao ni sa kim da razgovaram, ali već sutra imamo trening kada nas, kao tim, čeka ova tema! - kaže Lazar Marković. 

Fudbaler ističe da Asanov potez nije pitanje zarade, već lojalnosti timu i saigračima. Marković kaže da su stranci uvek dobrodošli u Partizan i da su svi, bez obzira na učinak  lepo primljeni, ali da u slučaju Asana to izgleda nije dovoljno.

- Ovde se ne radi o novcu i platama, već o odnosu prema klubu i nama unutar njega. Da neko pogrešno ne razume, svi rade za novac i treba da budu plaćeni, ali postoji način na koji se nešto radi i u koje vreme. Ovo govorim kao neko ko je ponikao u Partizanu i sa mojim saigračima se mesecima i godinama borim za sveti grb!  Svaki stranac koji je došao u Partizan je uvek bio više poštovan i ispoštovan od strane svih nas! Trudili smo se da se osećaju kao kod kuće i da im našim igrama pomognemo da i oni budu najbolji! To je i slučaj sa Asanom. Odigrao je sezonu života i postigao dvadeset golova zbog tima, ne jer je bio sam na terenu. I to nam je hvala?!

Marković każe da se cela ekipa oseća izdanom.

Da ostavi čitav tim na cedilu, trenera, saigrače  i klub, tri nedelje pred kraj sezone i utakmicu finala Kupa? Da isključi sve telefone, ode za Japan i ni sa kim se ne pozdravi? To isto veče smo se vraćali svi autobusom sa gostovanja, nasmejani i srećni, ne sluteći šta sprema! Ovo je nečuveno. Što se tiče nas kao tima, ko ne želi da bude u Partizanu, nema mu ni mesta! Mi ćemo se konsolidovati i nastaviti našu borbu, još jači! - poručuje Lazar Marković.