AKTUELNO

Uprava fudbalskog kluba Novi Pazar saopštila je da predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću pruža punu podršku u borbi protiv "neregularnosti i devijacija u srpskom fudbalu koje su kulminirale u tekućem fudbalskom šampionatu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je borbu države protiv organizovanog kriminala u srpskom fudbalu i uvođenje VAR sistema.

-Sad vam kažem, tu mafijašku bandu iz fudbala, carine, svega, koja vam pušta da se svi smeju penalima koje sviraju da kažem – sve ćemo da ih pohapsimo, rekao je predsednik Vučić gostujući na televiziji Pink.

U saopštenju FK Novi Pazar navodi se da je žalosno je i porazno da mora da reaguje prvi čovek države, a da na sve nepravilnosti i lako predvidive rezultate mnogih utakmice ćute svi u fudbalskoj javnosti.

- Ćute svi, od fudbalske organizacije, preko sportskih komentatora i medija do istaknutih fudbalskih stručnjaka. Kao da postoji zavet ćutanja na očigledne anomalije u našem fudbalu.

FK Novi Pazar će verovatno biti žrtva raznih zakulisanih igara i čudnih rezultata mnogih utakmica, sa malim šansama da zadrži superligaški status stoji u saopštenju.

U ovom klubu navode da su zabrinuti za budućnost fudbala u Srbiji i zato predlažu da se sprovedu radikalne reforme.

- Prvo trebalo bi održati najhitnije izbore na svim nivoima fudbalske organizacije, a naročito izabrati novo, nekompromitovano rukovodstvo i čelne ljude FSS. Drugo, naš klub za funkciju predsednika FSS predlaže Rasima Ljajića koji bi svojim ugledom, znanjem i energijom mogao da donese neophodne promene -navodi se u saopštenju.

Ovaj klub predlaže reformu celokupnog sistema fudbalskog takmičenja.

- To podrazumeva koncetraciju kvaliteta, jačanje fudbalskih centara, bolju infrastrukturu i posebno rad sa mlađim kategorijama. Posebne promene neophodne su i u sudijskoj organizaciji, bez čije profesionalizacije, poštenja i kredibiliteta nema ozdravljenja našeg fudbala - kažu u FK Novi Pazar.

Na kraju, ovaj klub predlaže da nadležni državni organi ispitaju i istraže sve sumnjive utakmice i kazne one koji su, ako se dokaže, kršili zakon.

#FSS

#Rasim Ljajić