AKTUELNO

Bivši predsednik fudbalera Partizana Zoran Popović ponovo je u italijanskim medijima aktuealan kao kupac Livorna.

Dnevni list “Il Tireno” prenosi da je predsednik Aldo Spineli zatražio od bivšeg prvog čoveka Partizana da uđe sa kapitalom kompanije u klub kako bi se injekcijom od milion i po evra premostili troškovi i završila aktuelna sezona. Na taj način, piše dnevnik iz Livorna, povećao bi se kapital kluba, usled čega bi Rosetano Navara i Mauro Fereti izgubili većinski deo akcija, dok bi kontrolni paket prešao u vlasništvo srpskog biznismena.

Kako Kurir saznaje od izvora iz okruženja bivšeg predsednika Partizana, njegov pravni tim i dalje studira dokumentaciju kluba i nije tako izvesno da će prihvatiti poziv Spinelija da dokapitalizuje klub.

Spineli je u septembru prošle godine prodao 21 odsto akcija Navaru, a drugim preduzetnicima 69 odsto, zadržavši za sebe samo deset odsto akcija kluba. Intreresantno je da se na klupi ekipe nalazi Marko Amelija, bivši golman Livorna, koji je crno-belima, posebno golmanu Ivici Kralju ostao upamćen po golu na stadionu u Humskoj za konačnih 1:1.

Livorno ove godine ispada iz treće lige Serije C, odakle su 2002. godine krenuli da se probijaju pod vođstvom Spinelija sve do Serije A i izlaska na ervoscenu 2006/07.