AKTUELNO

Kandidati za novog trenera fudbalskog kluba Juventus su Zinedin Zidan iz Real Madrida i Đenaro Gatuzo iz Napolija, u slučaju otkaza Andrei Pirlu, preneli su danas italijanski mediji.

Kako je preneo Tutosport, uprava Juventusa mogla bi da otpusti trenera Pirla bez obzira na kojoj poziciji ekipa završi sezonu u Seriji A. Crno-beli se bore za mesto u Ligi šampiona sledeće sezone, ali to nije jedini uslov za ostanak Pirla.

Predsednik Juventusa Andrea Anjeli već duže želi da dovede Zidana i pokušao je da ga angažuje 2019. godine, pre nego to je francuski trener preuzeo Real Madrid.

Kako je preneo Tutosport, prepreka je Zidanova godišnja plata od 12 miliona evra, pošto uprava Juventusa želi da smanji troškove kako bi ublažila efekte pandemije korona virusa.

Očekuje se da će Gatuzo na kraju sezone otići iz Napolija i mogao bi biti pristupačniji u letnjem prelaznom roku. Njegov menadžer Žorž Mendeš je u

dobrim odnosima sa čelnicima Juventusa i to bi moglo da pomogne u pregovorima.

Takodje, pominje se i povratak Masimilijana Alegrija u Juventus, ali bi u tom slučaju torinski klub napustili potpredsednik Pavel Nedved i sportski direktor Fabio Paratići.

#FC Juventus

#Zinedin Zidan

#Đenaro Gatuzo