AKTUELNO

Evropska fudbalska unija (UEFA) odlučiće do srede da li će premestiti finalnu utakmicu Lige šampiona između Čelsija i Mančester sitija iz Istanbula u London.

Kako je danas preneo Bi-Bi-Si (BBC), čelnici UEFA, Fudbalskog saveza Engleske i britanske vlade danas će održati virtualni sastanak na kome će razgovarati o opcijama za finale. Britanci predlažu da se finale odigra na Vembliju u Londonu.

Finale Lige šampiona između engleskih klubova Čelsija i Mančester sitija trebalo bi da se odigra 29. maja u Istanbulu, ali se spekuliše o premeštanju pošto je Turska u petak stavljena na britansku crvenu listu zemalja za koje važi zabrana putovanja, osim u neophodnim slučajevima, zbog čega navijači ne bi mogli da putuju.

Premeštanje finala na Vembli zahtevalo bi od britanske Vlade da bude fleksibilnija po pitanju puštanja ljudi u Englesku, s obzirom da čelnici UEFA i sponzori žele da prisustvuju utakmici.

Britanci koji se vraćaju iz zemalja stavljenih na crvenu listu moraju da provedu 10 dana u karantinu, u hotelu koji je za to odredila Vlada. To bi imalo uticaja na igrače koji će igrati na Evropskom prvenstvu, koje počinje 11. juna. Na Vembliju će biti odigrano osam utakmica Evropskog prvenstva.

Jedno od pitanja o kojima će se razgovarati je i izuzeće od tog karantina.

#Istanbul

#Liga šampiona

#London

#Vembli

#izmeštanje