AKTUELNO

Crvena zvezda je odbranila šampionski titulu, ostaje crveno-belima još samo finale Kupa, pa se na "Marakani" pripremaju za letnji prelazni rok.

Nedeljama se spekuliše o dolasku Aleksandra Dragovića i Aleksandra Prijovića, ali je je jasno i da će neki igrači napusti klub ovog leta.

Kako piše "Sportski žurnal", Crvena zvezda bi od prodaje igrača mogla da zaradi oko 10.000.000 evra ukoliko bi sve prošlo po planu.

Zvezda će ovog leta biti spremna da proda trojicu igrača, a pomenuti izvor navodi da su među njima dvojica mlađih igrača. Crveno-beli bi bili spremni da prodaju Njegoša Petrovića i Veljka Nikolića ukoliko bi im za njih dvojicu stigle prave ponude.

Isti izvor navodi da bi Zvezda bila zadovoljna da na prodaji Petrovića inkasira bar 1.500.000 evra, dok bi za Veljka Nikolića ta ponuda bila trostruko veća - između 4.500.000 i 5.000.000 evra. Činjenica da njih dvojica naredne sezone neće biti bonus igrači je dodatni razlog zbog čega bi u klubu bili spremni na njihovu prodaju.

Navijačima se neće dopasti, ali Zvezdu bi tokom leta mogao da napusti Mirko Ivanić. Već je dve i po godine u klubu, u septembru puni 28 godina i za njega se čak pominje da bi mogao da ide u Seriju A.

StarsportphotoMirko Ivanić
Zvezda će za njega tražiti 4.000.000 evra, piše "Žurnal", i navodi da je Željko Gavrić igrač za kojeg je trenutno procenjeno da je bolje da ostane na "Marakani". Gavrić nije mnogo igrao ove sezone, naredne će i dalje biti bonus igrač, pa će to biti prilika za njegovo dokazivanje i crveno-belima bi moglo da bude korisnije da ga ovog leta zadrže u timu.

Ukoliko bi Zvezda prodala Ivanića, Petrovića i Nikolića po željenim uslovima, šampion Srbije zaradio bi oko 10.000.000 evra. Nije na odmet napomenuti da je direktor Zvezdan Terzić poručio da možda neće biti odlazaka pre završetka kvalifikacija za Ligu šampiona.

#FK Crvena Zvezda