AKTUELNO

Zasluge idu momcima, mi smo krenuli krajem juna prošle godine sa pripremama, sa kvalifkacijama za Ligu šampiona, imali smo dosta zahtevnu godinu i uspeli smo to da iznesemo i da zasluženo budemo prvi", rekao je trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković, gostujući na jednoj televiziji.

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili 32. šampionsku titulu, a pored toga Zvezda je oborila dva rekorda - svetski po broju bodova (108) i srušila Seltik, koji je 2017. godine osvojio 106, kao i domaći rekord po broju golova (114), čime je za tri gola nadmašila Partizan iz 2000. godine.

"O rekordima ne volim da pričam, mene interesuju pobeda i završni cilj. Mi smo tu lestvicu baš podigli ove godine, imamo još finale Kupa, što je prlika da kući donesemo duplu krunu koju dugo čekamo kao klub. Imamo priliku da zaokružimo pozitivnu i efikasnu godinu sasvim tim rekordima. Imamo priliku da se zlatnim slovima upišemo u istoriju Crvene zvede. Svako ko dolazi u Zvezdu sanja o tome da ostane zapamćen, da ga ljudi po nečemu pamete. Lestvicu smo podigli, ovo je samo početak. Obavezao sam se na još tri godine i razmišljam kao da ću da ostanem 10 godina u klubu, jer je Zvezda veliki izazov i velika obaveza i ponos, posbeno kada napraviš ovakve reziltate", kaže Stanković.

Posle finala Kupa Srbije, koje na programu 25. maja protiv Partizana, Stanković je rekao da njegovu ekipu čeka kraći odmor i jake primreme i kvalifikacija za Ligu šampiona.

"Pripreme počinju 24. juna, već 20. ili 21. jula kreću kvalikacije LŠ. Cilj nam je da uđemo u grupnu fazu Lige šampiona. Fudbal je čuda igra, prošle godine smo ispali od Omonije iako smo 70 minuta bili bolji. Posle smo igrali Ligu Evrope, koja je u tom trenutku bila odelo po meri Crvene zvezde. Odigrali smo dobar fudbal, sačekali veliki Milan. ispali, ali uzdignute glave, pokazali smo da možemo da budemo realan rival".

Stanković produžio je ugovor sa klubom produžio do 2024. godine, a upitran je šta ga to drži u Zvezdi, uzimajući u obzir da mu porodica nije u Beogradu.

"Ja sam Zvezdinio dete, neko ko zna šta znači bit deo kluba. Zvezda ne može da bude druga ili treća opcija, već samo prva. Kada sam pre godinu i po dana prihvatio ponudu, svestan sam bio žrtve. Razdvojenost od familije, posebno kada je došla korona, putevii da se viđamo su bili teški. Sada je to malo laže. Fale mi deca, oni su u Milanu, Ana sada najviše putuje. Zvezda je izazov, porodica me podržava, zajedno su u stresu sa mnom. Imam energiju, imam osmeh i dok budem srećan i zadovoljan, daću sve od sebe. Zvezda je konstantno dokazivanje, nema stajanja", rekao je Stanković i dodao da postoji izlazna klauzila u ugovoru, za koju veruje da neće biti aktivirana.