AKTUELNO

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su Kup Srbije pošto su posle boljeg izvođenja penala bili bolji od večitog rivala Partizana.

Tok meča: 

Kraj!

4:3 - Promašio je i Štulić, dupla kruna za Zvezdu. 

3:3 - Promašio je Jojić penal za Partizan. 

3:3 - Gol Krstovića, pa žuti karton za Stojkovića i isključenje. Nakon toga nastala je drama i prekid meča. Frka je nastala nakon pogotka fudbalera Zvezde gde je Stojković uzeo loptu i prislonio je Krstoviću koji je reflekse pao na zemlju. 

2:3 - Stevanović u jednu stranu, Borjan u drugu.

2:2 - Pogodio je Pankov uz dosta sreće.

1:2 - Živković je veoma siguran.

1:1 - Rodić pogađa za Zvezdu. 

0:1 - Natho pogađa prvi penal u penal seriji. 

Idemo u penale!

120. minut - Žuti karton za Stojkovića zbog odugovlačenja.

115. minut - Probao je Štulić glavom posle centaršuta Živkovića kome je to bio prvi kontakt sa loptom na meču.

112. minut - U igri umesto povređenog Uroševića je Živković. 

Vulin: Kaznena politika prema slučajevima nasilja kao kod Beton hale da bude oštrija

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da se nasilje hulingana, koje je vidjeno u subotu u Beton hali, neće ponoviti i da bi prema takvima kaznena politika trebalo da bude oštrija. "Smatram da smo suviše blagi prema onima koji ugroze tudje zdravlje život, imovinu i čast. Mislim da smo isuviše blagi, mislim da dopuštamo sebi da nalazimo opravdanja za nekoga zato što se iživljava, zato što se krije iza zastave ili imena kluba", rekao je Vulin, tokom obraćanja poslanicima. On je istakao da će se ovaj slučaj rasvetliti do kraja i da se "nasilje u ovoj zemlji neće i ne sme tolerisati".

U igri je Filip Stevanović, jedan od najtalentovanijih fudbalera u Srbiji.

106. minut - Počeo je drugi produžetak na Marakani.

105. minut - Najbolja šansa za Partizan u produžetku. Posle centaršuta Natha loptu je ispustio Borjan, do nje je došao Miljković koji je probao iz prve, ali loptu sa linije izbija Gobeljić.

104. minut - Odlična prilika za Zvezdu. Posle greške Lutovca do lopte je došao Srnić koji je probao šutem u bliži ugao, ali nije uspeo da pogodi okvir gola. 

101. minut - Krstović je u igri umesto Bena.

100. minut - Priv pokušaj u produžteku. Probao je Lutovac levom nogom pored Degeneka, ali Borjan je bio na visini zadatka i lako uhvatio loptu.

91. minut - Oprobao je šut Natho levom nogom sa 25 metara posle greške Nikolića, ali lopta je otišla preko gola Zvzede. Bez reakcije Borjana.

91. minut - Počeo je prvi produžetak na Marakani. Umesto Falćinelija u igri je Vukanović, a umesto Ivanića u igri je Miloš Degenek.

Vulin sa vrhom policije pred Marakanom

Kako Pink.rs saznaje ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, Vesko Milić načelnik PU Beograd i Dejan Luković komandant Žandarmerije, obišli su jedinice koje obezbeđuju današnji derbi. Vrh policije preduzeo je sve mere kako se ne bi ponovio incident iz Beton hale.

Završen je regularni deo utakmice, idemo u produžetke.

90. minut - Meč je produžen za tri minuta.

90. minut - Žuti karton za Falćinelija zbog faula nad Vujačićem.

87. minut - Nikola Štulić je u igri umesto Filipa Holendera.

87. minut - Žuti karton za Gobeljića zbog faul nad Aleksandrom Lutovcem.

78. minut - Najbolja šansa na meču. Prošao je Ben po levoj strani, zavrnuo loptu na peterac Veljku Nikoliću, ali Urošević je sprečio siguran pogodak pošto je Stojković već bio savladan.

76. minut - Najbolja šansa u nastavku. Posle kornera probao je Milunović glavom u svom stilu, ali na mestu je bio Stojković.

Foto: E-Stock/Dušan Milenković

72. minut - Dve izmene i u Partizanu. Lutovac i Natho u igri su umesto Jovića i Markovića.

72. minut - Gobeljić je u igri umesto Gajića. Srnić je takođe ušao umesto Kataia.

66. minut - Umesto Kange u igri je Veljko Nikolić.

65. minut - Centrirao je Mrković, zbunili su se Borjan i Pankov, ispala je lopta golmanu Zvezde, ali na nju je naleteo u gužvi Gajić koji je izbio u korner.

61. minut - Prvi žuti karton za Bena zbog faula u skoku nad Uroševićem.

60. minut - Posle prodora Kange, do lopte je dišao Ben koji je odmah prosledio do Kataia koji je sa penala probao spoljnom, ali to je otišlo preko gola.

59. minut - Prvi pokušaj u nastavku za Partizan. Probao je Vujačić glavom posle kornera, ali lopta ide preko prečke. Nije retkost ove sezone da Igor upravo tako postigne pogodak.

57. minut - Dosta opreznije igra se u nastavku, bez konkretne šanse u drugom poluvremenu.

46. minut - Izmena u ekipi Partizana umesto Svetozara Markovića u igri je Bojan Ostojić

46. minut - Počelo je drugo poluvreme

Okončan je prvi deo igre.

45. minut - Posle centaršuta Rodića probao je glavom Ben, ali nije lepo zahvatio loptu i ona je otišla preko prečke. Deluje da je zahvatio više ramenom neko glavom.

43. minut - Nova odlična prilika za Falćinelija. Posle povratne lopte na peterac probao je Italijan petom, ali lopta prolazi tik pored desne stative gola Stojkovića. Golma Partizana ostao je nepomičan.

37. minut - Ponovo odlična šansa za Jovića. Centrirao je sa desne strane Jojić, primio je Jović u "srcu" šesnaesterca, oslobodio se protivnika, probao iz okreta ali nije lepo zahvatio loptu pa je ona otišla daleko preko gola Zvezde. Druga dobra šansa za mladog Nemanju Jovića.

36. minut - Probio je po levoj strani Ivanić i loptu "zavrnuo" na penal, ali Kanga je kasnio i nakon toga napravio faul.

33. minut - Probao je Katai iz slobodnjaka posle faula na ivici šesnaesterca, ali Stojković je sjajno reagovao i sačuvao svoju mrežu. Ređaju se šanse na obe strane, igra se dosta dinamično.

31. minut - Najbolja šansa za Partizan na meču. Posle pasa Markovića kroz noge Milunovića do lopte je došao Jović koji je probao šutem po zemlji u kontra ugao, kao pre par minuta Italijan, ali jedan fudbaler domaćih je loptu izbio sa linije i tako sačuvao svoju mrežu.

25. minut - Najbolja šansa na meču. Posle centaršuta Ivanića loptu je promašio Jović, do nje je došao Falćineli koji je primio i opalio iz prve u kontra ugao, ali promašio je ceo gol. Užasno se obrukao Nemanja Jović koji je promašio celu loptu i tako napravio šansu za Italijana koji se ipak nije snašao najbolje. 

18. minut - Lepo je centrirao Katai sa leve strane, ali niko od igrača nije uspeo da dođe do lopte i ona je samo prošla kroz šesnaesterca Partizana.

15. minut - Prvi pokušaj na meču za Partizan. Probao je Jojić šutem po zemlji u desni ugao gola Zvezde, ali sjajna odbrana Milana Borjana. Sjajno je do Jojića loptu dodao Jović.

13. minut - Nakon jakih nekoliko uvodnih minuta tempo igre drastično je opao.

7. minut - Probao je iz velike udaljenosti Ivanić, ali dosta je to bilo neprecizno.

4. minut - Katai je u skok duelu zakačio Markovića koji se uhavtio za glavu jer ne nezgodno pao. Meč je prekinut, ušla je na teren Partizanova medicinska ekipa. 

2. minut - Posle sjajnog pasa Kange probao je Falćineli po zemlji sa desne strane ispod noge Vujačića, ali lopta prolazi pored desne stative gola Stojkovića. 

1. minut - Utakmica je počela!

Zvezda ove sezone pokušava da osvoji 11. duplu krunu.

Partizan će odigrati sedmo uzastopno finale Kupa Srbije, a poslednji put osvojio je trofej u tom takmičenju 2019. godine. Crveno-beli su poslednji put trijumfovali u Kupu 2012.

Partizanu je to jedina šansa za trofej u ovoj sezoni, pošto je Zvezda odbranila šampionsku titulu.

Sastavi: 

Crvena zvezda (4-1-4-1): Borjan – Gajić, Milunović, Degenek, Rodić – Sanogo, Ben, Ivanić, Kanga, Katai – Falčineli

Partizan (4-2-3-1): Stojković – Miljković, S. Marković, Vujačić, Urošević – Zdjelar, Šćekić – L. Marković, Natho, Jojić – Holender

17. 14 - Nekoliko sati uoči meča Delije su postavile transparent na severnoj tribini sa jasnom porukom svojim ljubimcima.

17. 15 - Nekoliko sati uoči meča Delije su postavile transparent na severnoj tribini sa jasnom porukom svojim ljubimcima.

17. 05 - Odlićne vesti za navijače Zvezde stigle su tokom dana, dugo priželjkivano pojačanje Aleksandar Dragović, novi je član crveno belih.

Crno-beli imaju 16 trofeja u Kupu, a crveno-beli 24.

Utakmicu će suditi Srđan Jovanović, njegovi pomoćnici će biti Uroš Stojković i Milan Mihajlović, a četvrti sudija biće Lazar Lukić.

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković rekao je u najavi meča da se nada da će njegova ekipa pobedom u Kupu Srbije zaokružiti divnu sezonu i istakao da ga uopšte ne zanima da li će utakmica biti lepa ili ne, već samo osvajanje "duple krune".

"Moja očekivanja, kao i očekivanja svih u klubu, jesu da zaokružimo jednu divnu sezonu osvajanjem duple krune. Mi ćemo sve uraditi. Iako smo osvojili prvenstvo tri-četiri nedelje pre kraja, nismo posustali, nastavili smo dobro da radimo, da se spremamo i za Kup i za nešto što nas čeka u skorijoj budućnosti", rekao je Stanković na konferenciji za novinare na stadionu "Rajko Mitić" i nastavio:

"Derbi - nikad se ne zna. Milion puta smo o tome pričali. Mi smo spremni. Radili smo na svim detaljima, sitnicama, jer znamo da derbi uglavnom odlučuju takve stvari. Videli ste da je i poslednji derbi odlučio jedan korner", rekao je Stanković.

Stanković je naveo da su svi igrači zdravi i spremni za sutrašnje finale i da jedino ne može da računa na Milana Pavkova zbog žutih kartona.

#Derbi

#FK Crvena Zvezda

#FK Partizan

#Kup Srbije