AKTUELNO

Fudbaleri Italije savladali su Turski sa 3:0 (0:0) na premijeri Evropskog prvenstva!

Napokon je počelo Evropsko prvenstvo! Nakon prošlogodišnjeg odlaganja, EURO je bio pod znakom pitanja, ali je utakmica Turske i Italije označila početak novog kontinentalnog takmičenja, a Azuri su na Olimpiku u Rimu bili vrlo ubedljivi i slavili sa 3:0 (0:0)!

Italijani su kao veliki favoriti ušli u ovaj duel, Roberto Mančini je sastavio ozbiljan tim, a ni defanzivna ekipa poput Turske nije mogla da se odbrani već su završili sa tri gola u svojoj mreži. 

Delovalo je da će Azuri teško probiti bedem ispred Čakirovog gola, Italijani su imali nekoliko poluprilika u prvom poluvremenu, ali gotova nije bilo. Ipak, drugo poluvreme bilo je spektakularno! 

Turci su delovalo organizovano, ali je nakon greške Mereša Domeniko Berardi probio po boku, pogodio Meriha Demirala u grudi, a lopta se odbila u mrežu Turaka za vođstvo Italije. Od tog momenta na terenu su bili samo Italijani!

Jedan od favorita za najboljeg strelca Ćiro Imobile potvrdio je svoju kandidaturu u 68. minutu kada je matirao Čakira, a tačku na meč stavio je Lorenco Insinje u 79. minutu nakon velike greške turske odbrane!