AKTUELNO

Danski fudbalski reprezentativac Kristijan Eriksen pao je tokom meča Evropskog prvenstva protiv Finske, na travu i tek posle duge intervencije lekara život mu je spasen, a utakmica, koja je bila prekinuta nastavljena je i okončana pobedom Finaca (1:0)

Dramu fudbalera Intera pratio je i Fabris Muamba, Englez koji je 2012. godine tokom meča FA kupa sa Totenhemom pao na travnjak, te, kako je tada doktor rekao, "bio klinički mrtav 78 minuta".

Foto: Tanjug AP/Wolfgang Rattay, Martin Meissner

On je objasnio kako se osećao dok je gledao Erikesena kako leži nepomičan na Parken stadionu u Kopenhagenu.

Foto: Tanjug AP/Friedemann Vogel

"Plakao sam. Došao sam kod prijatelja i taman počeo da gledam utakmicu kad je Eriksen pao. Što sam duže gledao prenos, bilo je sve strašnije. Ni ne poznajem Kristijana, ali mi se samo jedna misao vrtela po glavi. 'Hajde, Kristijane. Hajde!.' Vratilo mi se sve što sam i sam proživeo. Pokušavam o tome da ne mislim često, ali nekad je teško. Kad sam video Eriksena, odmah sam nazvao oca i pitao ga zašto je to ovom dečku moralo da se dogodi. Presrećan sam što su iz bolnice stigle dobre vesti, ali neću biti miran dok ga ne vidim na nogama. Želim mu svu sreću u oporavku", poručio je Muamba.