AKTUELNO

On je povredio dvoje ljudi, te potom sleteo na teren.

Svi ljubitelji fudbala, koji su u utorak uveče pratili duel Evropskog prvenstva između fudbalera Nemačke i Francuske (1:0) ostali su u čudu kada je na teren sa namerom da prekine meč uskočio padobranac!

Sada stižu još jezivije vesti. Naime, Nemačka policija umalo je pucala na aktivistu Grinpisa koji je pre utakmice paraglajderom presekao TV kablove na krovu stadiona.

On je povredio dvoje ljudi, te potom sleteo na teren. Aktivista Grinpisa nameravao je da preleti stadion i na teren baci loptu sa sloganom "Izbacite naftu", kako bi skrenuo pažnju javnosti na zaštitu životne sredine.

Ipak, stvari su krenule po zlu. Presekao je televizijske kablove na krovu stadiona, a komadi plastike i metala koji su pritom pali na tribinu povredili su najmanje dve osobe, koje su završile u bolnici.

- Snajperisti su ga već imali na nišanu - rekao je u sredu ministar unutrašnjih poslova za bavarsku regiju Joakim Herman.

- Da je policija utvrdila da se radi o terorističkom napadu, platio bi to životom - dodao je.

Paraglajder je na kraju sleteo na travu u trenutku zagrevanja timova, a 38-godišnji Nemac, koji je prošao bez povreda, potom je priveden.

#Francuska

#Nemačka