AKTUELNO

Fudbaleri Nemačke ponizili su Portugal u drugom kolu Evropskog prvenstva u Minhenu.

Najavljena je utakmice Nemačke i Portugala kao najveći derbi drugog kola, ali od tog posla nije bilo ništa! Portugal je ponižen i posramljen u Minhenu pošto su se Panceri poigrali sa aktuelnim prvakom Evrope i napunili mrežu Rui Patrisija do vrha - 4:2 (2:1)!

Strahovito su Panceri otvorili meč, 15 minuta neverovatnog pritiska na odbranu Portugala, a onda "hladan tuš". Ronaldo je povukao kontru i posle asistencije Dioga Žote doveo Navigatore do prednosti. Retko koji tim bi se nakon takvog šoka vratio, ali "nemačka medicina je najbolja"...

Foto: Tanjug AP/Matthias Hangst

Nastavili su izabranici Joakima Leva sa "blickrigom", Robin Gosens je vratio Semeda u "petliće", a nagrada za ofanzivnu igru stigla je u 35. minutu nakon autogola Rubena Dijaša.

Foto: Tanjug AP/Matthias Hangst

Samo pet minuta kasnije, Nemačka je stigla do potpunog preokreta, ovoga puta je Gereiro zatresao svoju mrežu nakon nove dobre akcije i sjajnog centaršuta Džošue Kimiha. Mogli su Nemci da postignu još nekoliko golova do kraja prvog dela igre, ali je Portugal preživeo "na konopcima".

Tek što je počeo drugi deo igre usledio je novi šok! Haverc je duplirao prednost Nemačke i faktički rešio pitanje pobednika, a devet minuta kasnije Robin Gosens se golom častio za najbolju partiju u karijeri.

Foto: Tanjug AP/Matthias Hangst

Činilo se da Portugalu preti "brazilski scenario" i puna mreža golova, ali je Diogo Žota uspeo da iznenadi Nemce i smanji zaistatak Navigatora na dvadesetak minuta pre kraja susreta.

Autor:

#Nemačka

#Portugal