AKTUELNO

Hrvatski fudbalski savez optužio je štampariju da je kriva za ustaške grbove na dresovima reprezentativaca na Evropskom prvenstvu.

Ekonomi reprezentacije, igrači i stručni štab nisu primetili taj propust i ustaški grb ni pred jednu od četiri utakmice ili posle njih.

Iz Hrvaskog fudbalskog saveza navode da sportsku opremu reprezentacije radi firma "Sitotisak dekolor", uključujući zastave zemalja za pojedine utakmice.

"Nažalost, dogodila se nenamerna greška u ručnom vektorskom crtanju i potom u štampanju hrvatske zastavice uoči Evropskog prvenstva, koja potom nije primećena", navode iz Saveza, a prenose hrvatski portali.

Foto: Tanjug/Wolfgang Rattay

Pri tome, u Savezu smatraju da ni u štampariji nema krivice, već da je sve - nenamerna greška.

Hrvatski mediji pitaju, međutim, kako je moguće da niko ni pred jednu od četiri utakmice, posje ili tokom nje - nije primetio tu "grešku"? Mnogi postavljaju pitanje šta bi se desilo da su nemački reprezentativci na dresu nosili simbol iz doba nacizma?

Na zvaničnom državnom grbu Hrvatske prvo polje je crveno, a grb sa prvim belim poljem uveli su Ante Pavelić i njegove ustaše 1941. godine.

Podsetimo, sinoć je Hrvatska izgubila najluđi meča na EURO 2020, a Španci će posle tog nestvarnog duela igrati (2. jula u Sankt Peterburgu) četvrtfinale protiv senzacionalne Švajcarske.

Ona je eliminisala aktuelnog prvaka sveta, Francusku posle gola u 90. minutu za neverovatan ulazak u produžetke, a onda i dramatičnih penala.