AKTUELNO

Argentincu Lionelu Mesiju u ponoć ističe ugovor sa Barselonom.

Mesi je u Barselonu stigao pre 21 godinu, odigrao je 778 utakmica za Katalonce, postigao čak 672 gola i zabeležio 305 asistencija.

Najbolji igrač u istoriji Barselone još uvek nije produžio saradnju sa klubom i sada bez obeštećenja može preći u drugi.

Mesi je prošle sezone želeo da napusti Barselonu, bio je u katastrofalnim odnosima sa tadašnjim predsednikom Đozepom Bartomeuom. On mu je rekao da može da ide, ali samo ako njegov novi klub izdvoji 700 miliona evra za obeštećenje. Mesi je bio besan, ali nije imao izbora, ostao je u klubu mimo svoje volje.

Bartomeu je smenjen, a na mesto predsednika stigao je Laporta, čovek koji je u sjajnim odnosima sa Mesijem. On je pred izbore garantovao navijačima da će Mesi ostati u klubu ako on postane predsednik.

Laporta je izabran pre četiri meseca, a Mesi još uvek nije potpisao novi ugovor.

Navodno, problem su finansije. Barsa je u najvećoj krizi u istoriji, dug je prešao milijardu evra, a Mesi je imao ugovor na 100 miliona evra godišnje.

Mesi je navodno tražio Laporti i da mu garantuje da će formirati tim koji će ponovo biti u samom vrhu evropskog fudbala.

Autor: