AKTUELNO

Crvena zvezda je završila veliko pojačanje u letnjem prelaznom roku, s obzirom da je u ponedeljak dres kluba zadužio francuski napadač Loi Dioni, koji dolazi na jednogodišnju pozajmicu.

Dioni će dakle u narednoj sezoni nositi dres šampiona Srbije, a Crvena zvezda će imati mogućnost da ga otkupi za 1.200.000 evra od francuskog Anžea. On je u ponedeljak doputovao na pripreme u Austriju i priključio se saigračima, a ujedno je imao priliku da se i na licu mesta uveri u kvalitete tima Dejana Stankovića, koji je savladao Arđeš rezultatom 3:0.

Foto: Foto/FK Crvena Zvezda

Reč je o fudbaleru rođenom 20. decembra 1992. godine u Mon de Marsanu, u Francuskoj. Prošao je mlađe kategorije Bordoa, a kao senior je prvi put zaigrao u dresu Nanta, međutim to mu je bio i jedini nastup u tom klubu.

Prešao je u Dižon u kom je na 116 utakmica postigao 34 pogotka, a onda je pojačao Set Etjen gde se na 65 utakmica, ukupno devet puta upisao u strelce. Imao je i internacionalno iskustvo kada je zaigrao u Bristol Sitiju, a prethodne dve sezone proveo je u Anžeu u kom je na 38 utakmica postigao pet golova.

#Crvena Zvezda