AKTUELNO

Trener crveno-belih ima glavobolju, kome od trojice ofanzivaca ukazati šansu protiv Kairata u prvom meču kvalifikacija za Ligu šampiona.

Utakmica protiv Vojvodine (0:0) razotkrila je ogroman problem koji ima Crvena zvezda na startu sezone. A, to je - špic! Evidentno je da crveno-belima nedostaje klasan napadač, spreman da i polušanse pretvori u gol.

Eksperimentisao je Dejan Stanković sa Nikolom Krstovićem protiv Novosađana, ali se to pokazalo kao direktan pucanj sebi u nogu. Mladi napadač popunio je mesto bonusa, međutim nije ispunio zadatak, nije zatresao mrežu rivala. Zakasnela promena sa Milanom Pavkovom donela je samo kolosalnu priliku koju visoki napadač nije pretvorio u gol. Francuz Luj Dioni ostao je na klupi, bez konkretnog učinka. Na kraju, Zvezda je ostala bez tri planirana boda na startu Superlige.

Igrači Crvene zvezde iz drugog plana Mirko Ivanić, Aleksandar Katai i El Fardu Ben koji su u prošloj sezoni zajedno postigli čak 56 gotova imali su mokar barut u svojim kopačkama.

Šta će Dejan Stanković spremiti za Kairat u sredu, samo on zna. Sigurno je da je svestan problema u špicu i da će pokušati da ga reši. Moguće je da neko od trojice napadača dobije priliku, ali je isto tako verovatno da bi neko od pobrojanih iz drugog plana mogao da zaigra i "lažnu devetku" na teškom gostovanju u Kazahstanu.

Ovako kako je bilo protiv Vojvodine očekuje nas u sredu u Kazahstanu. Tvrda igra iza lopte, dosta duela, i kontranapada. Mislim da je ovo dobra uvertira za momke - poručio je Dejan Stanković.