AKTUELNO

Fudbalski klub Partizan potvrdio je danas da se golman Milan Lukač vratio medju crno-bele kao slobodan igrač.

"Pre svega, želeo bih da zahvalim Ivici Kralju i treneru golmana Nemanji Jovšiću koji su uspostavili kontakt sa mnom i, naravno, upravi kluba, koji su mi omogućili da opet budem deo crno-bele porodice", rekao je Lukač za klupski sajt.

"Onog momenta kad sam čuo da Stojke (Vladimir Stojković) ima ponudu iz Arabije, moja razmišljanja su išla ka Partizanu i, eto, želja mi se ostvarila, na obostrano zadovoljstvo", dodao je on.

Lukač je u periodu od 2013. do 2015. godine mrežu Partizana čuvao 46 puta. On je nakon toga otišao iz Partizana u Tursku, gde je 116 puta branio za Akhisar.

Lukač je naveo da je pratio Partizan prethodnih šest godina, posebno derbi i evropske utakmice.

"Od početka ove sezone pratio sam uživo prva dva kola na 'Karadjordju'. Bio sam vatreni navijač i puno mi je srce kada vidim kako ekipa izgleda na terenu", rekao je on.

Lukač je u 146. "večitom" derbiju protiv Crvene zvezde odbranom dva penala, Milošu Ninkoviću i Nikoli Mijailoviću, i trasirao crno-belima, predvodjenom Markom Nikolićem, put do pobede od 2:1.

"Naravno da mi je drago kad se pominju ti penali, jer je to nešto što se ne ponavlja često i što će ostati upisano u istoriji derbija. Imao sam i u Turskoj sličnih situacija, ali to ne može da se meri sa ovim ovde, kod nas, što sam napravio", rekao je Lukač.

On je istakao da veruje da može još dosta toga da pruži i da svojim iskustvom može da pomogne klubu da ostvari zacrtane ciljeve.

"I, naravno, da budem podrška svojim mladjim kolegama. Za Necu i Popa (Nemanja Stevanović i Aleksandar Popović) mogu da kažem da se radi o izuzetno kvalitetnim golmanima. Jedva čekam da im se pridružim", rekao je Lukač.