AKTUELNO

Legenda Crvene zvezde pričala i o navodnoj svađi između trenera i golgetera šampiona Srbije.

Crvena zvezda je u prvoj utakmici plej-ofa za ulazak u Ligu Evrope demolirala Kluž sa 4:0, a najviše zasluga ide Milanu Pavkovu.

Snažni centarfor je najpre postigao gol odmah na startu, a potom je i asistirao Aleksandru Kataiju za 2:0.

- Gledano sa strane, bez zadiranja u klupsku politiku, velika nepravda je učinjena Pavkovu. Dvostrukom strelcu jednom Liverpulu, da ne pričam o golgeterskom učinku i asistencijamau utakmicama s Partizanom, Salcburgom, Milanom... I, čoveka sklonili?! Nije ljudski, zaslužio je više kredita. Sve vreme bio u klubu, a sezonama lutamo s inostranim napadačima - rekao je Dragiša Binić za "Sportski žurnal".

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Potom je pričao o navodnoj svađi između Pavkova i trenera Dejana Stankovića.

- Ako se i navodno posvađao s trenerom Dejanom Stankovićem, mada ne verujem, takve stvari se u organizovanom klubu urgentno prevazilaze. Tako je bilo u moje vreme, setimo se trenera Branka Stankovića i Piksija, kasnije Slavoljuba Muslina i Pjanovića... Odmah se rešavalo, bez uticaja na ekipu. Zvezda, da znam, nikad nije trpela i ispaštala zbog narušenih međuljudskih odnosna, bilo na relaciji trener-igrač ili igrač-igrač.

Na kraju je otkrio i ko je po njegovom mišljenju sugerisao Stankoviću da Pavkov treba da počne meč protiv Kluža.

- Deki nije loš čovek, nije ni Pavkov. Neko iz urpave je trebalo ranije da reaguje, izbalansira i revitalizuje relacije. Mitar Mrkela je mnogo uticao da Pavkov igra preksinoć od prvog minuta. Trebalo je, shodno opisu radnog mesta. Sportski je direktor, koliko znam - zaključio je Binić.

#Dejan Stanković

#Dragiša Binić

#FK Crvena Zvezda

#Milan Pavkov