AKTUELNO

Fudbaleri Partizana uspeli su da se plasiraju u Ligu konferencije pošto su večeras na svom stadionu u revanšu bili bolji od portugalske Santa Klare sa 2:0 (2:0).

Prvi gol za Partizan postigao je Rikardo sa penala u 25. minutu meča, dok je samo dva minuta kasnije Saničanin duplirao prednost crno-belih golom glavom posle kornera koji je izveo Jojić.

Podsetimo, prvi meč u Portugalu okonča je pobedom domaćih 2:1.

Tok meča

Drugo poluvreme:

94. minut - Grčevito se brani Partizan u ovim momentima! 

90. minut - Utakmica je produžena za osam minuta.

83. minut - Drama je sve veća i tenzije rastu sve više kako se bliži kraj meča. Veoma je neizvesno, gosti napadaju, Partizan vreba priliku iz kontranapada.

80. minut - OGROMNA ŠANSA! Sada je Gomeš "izbacio" samog Holendera pred Pereiru, ali je golman Santa Klare sačuvao šanse svog tima - 2:0!

75. minut- Dobra šansa za rezervistu Pantića, uposlio ga je Bibras Natho, ali je bio ofsajd! Raspalila se borba u poslednjim momentima regularnog dela.

71. minut - Sastavio je delegat zajedno sa četvrtim sudijom zapisnik i utakmica se sada nastavlja! Mogao bi Partizan da se nađe u problemima ukoliko je Alano zaista doživeo rasističke uvrede...

69. minut - Sluti na probleme! Izašao je Alano na drugoj starni terena i očigledno je došlo do rasnog vređanja! Kratak prekid utakmice...

66. minut - Sve baca Oliveira na napad! Ušao je Rui Košta na teren, pored njega tu je i Rikardinjo! Totalna ofaziva Santa Klare!

62. minut - Ponovo inicijativa Santa Klare, povukao se Partizan nakon šanse koju je propustio Saničanin. Biće još drame u Humskoj... 

58. minut - PONOVO SANIČANIN! Opet je štoper crno-belih bio najbolji posle skoka posle kornera, ali je lopta otišla blizu pored gola. Dobra šansa za Partizan - 2:0!

53. minut - Probao je Partizan akcijom posle prekida, šutirao je Zdjelar. Ipak, bez opasnosti po gol Pereire.

50. minut - Rikardo se odlično okrenuo, primio loptu i krenuo ka golu Portugalaca, ali sudija nije svirao faul.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

Prvo poluvreme:

45. minut - Povukao se Partizan u finišu prvog poluvremena, kao da su se zadovoljili rezultatom. Koristi to Santa Klara, sada je Alano pretrčao Zdjelara, ali je Saničanin otklonio opasnost. 

39. minut - Nova šansa za Portugalce, kapiten Karvaljo je šutirao sa velike udaljenosti, ali lopta je prošla pored gola, kockao se Partizan sada - 2:0!

34. minut - Sada je Santa Klara krenula na sve ili ništa, pokušao je Linkoln sa dvadesetak metara i perfektna intervencija Aleksandra Popovića, ostaje 2:0!

29. minut - Peh za Aleksandra Stanojevića! Neće moći Sejduba Suma da nastavi meč, menja ga Bibras Hatho.

27. minut - GOOOOOOOOOOOOOL! Blickrig Partizana! Siniša Saničanin bio je najviši u skoku i duplirao prednost crno-belih posle kornera Miloša Jojića - 2:0!

24. minut - GOOOOOOOOOOOOL! Vodi Partizan posle penala koji je realizovao Rikardo Gomeš. Srušio je Vilanueva Sejdubu Sumu, a Kreg Poson je na insistiranje asistenta pokazao na belu tačku - 1:0!

19. minut - Žestok sudar na sredini terena... Udaraili su se Ivan Obradović i napadač Santa Klare Buldini! Ušle su medicinske ekipe

16. minut - Dobar pokušaj Lazara Markovića sa desetak metara, lopta se odbila do ofanzivca Partizana, ali je posle njegovog šuta otišla pored gola, 0:0!

12. minut - Novi dobar napad crno-belih, sada su kombinovali Miljković i Marković, kapiten Partizana je poslao loptu na Gomeša, ali je račistio Alfonso.

8. minut - Otvoren meč sa obe strane! Partizan mora da napadne Santa Klaru, dok Portugalci vešto vrebaju šanse i prete iz kontre, za sada bez promene rezultata - 0:0!

4. minut - PONIŠTEN GOL PARTIZANA! Suma je dugo oklevao, na kraju je šutirao, odbila se lopta do Jovića, on je postigao gol, ali je ipak poništen zbog ofsajda.

1. minut - Utakmica je počela! Sa centra su krenuli fudbaleri Santa Klare!

Sastavi:

Sastavi

Stadion Partizana, Beograd Sudija: Kreg Poson, Engleska PARTIZAN (4-2-1-3): Popović - Miljković, Vujačić, Saničanin, Obradović - Jojić, Zdjelar- Suma - Marković, Jović, Rikardo SANTA KLARA: Pereira - Ramos, Alfonso, Vilanueva, Mansur - Marita, Karvaljo - Linkoln - Patrik, Alano, Buldini

Crno-beli u grotlu Humske (21.00) svim snagama napadaju portugalsku ekipu, pokušaće da nadoknade gol minusa iz prvog meča

Biti ili ne biti za fudbalere Partizana! "Parni valjak" večeras pred svojim navijačima na stadionu u Humskoj (21.00) igra verovatno najvažniji meč u sezoni.

Na revanš dolazi portugalska Santa Klara, a u prvoj utakmici Partizan je izgubio sa 2:1, pa sada juri gol minusa. Ulog je veliki, plasman u grupnu fazu Lige konferencije, a s obzirom na to da je ukinuto pravilo gola u gostima, domaćinima će biti potrebna pobeda od bar dva gola razlike da bi prošli dalje ili će svoju šansu tražiti kroz produžetke.

- Svi dobro znamo koliko nam znači ova utakmica. Ući ćemo maksimalno motivisani, spremni smo 100 odsto da uz pomoć naših navijača napravimo prevagu, ostvarimo pobedu i plasiramo se u Evropu - izjavio je trener Aleksandar Stanojević, a o atmosferi na stadionu je dodao:

- Dobro, igrali su oni na velikim stadionima, tako da znaju otprilike. Ipak, ovo je specifično stanje, mi smo emotivna nacija. Navijači nas bodre sa posebnom emocijom. Osetiće oni, a osetićemo mi sigurno.

Partizan će, prema rečima šefa struke Stanojevića, moći da računa na Zdjelara i Pantića, dok će zbog žutih kartona odsutan biti Slobodan Urošević.

#FK Partizan

#Santa Klara