AKTUELNO

Fudbalski klub i Sportsko društvo Partizan danas slave svoj 76. rođendan.

Crno-beli su osnovani 4. oktobra 1945. godine pod nazivom Fiskulturno društvo Centralnog doma Jugoslovenske armije, od strane nekoliko mladih generala među kojima su najaktivniji bili Peko Dapčević, Koča Popović, Svetozar Vukmanović Tempo i drugi.

Od osnivanja do danas sportsti Partizana osvaali su brojne medalje, a fudbalski klub kao najveći član porodice doneo je u Humsku 27 titula šampiona države, 16 kupovaa, dok je na internacionalnoj sceni najveći uspeh bio ulazak u finale Kupa evropskih šampiona 1966. godine.

Košarkaši su bili 21. put šampioni države, osvojili su sedam puta pehar pobednika regionalne lige, 16 kupova. Na međunarodnom planu imali su veće uspehe u odnosu na fudbalere, jer se u vitrinama kluba nalaze tri pehara osvajača Kupa Radivoja Koraća i jedna Evroliga.

Najuspešniji član Jugoslovenskog sportskog društva, kako se od Skupštine 1960. godine zvanično zove porodica crno-belih, vaterpolisti, osvojili su preko 80 nacionalnih i regionalnih trofeja, a sedam puta su postajali vladari Evrope.

U čast 76. rođendana navijači Partizana su u prvim minutima 4. oktobra na svoj način poželeli dugovočenost voljenom klubu.

Najlepši crno-beli prizori stigli su iz Republike Srpske, grada Zvornika, gde je zahvaljujući vernim pristalicama Partizana gorelo stotine baklji uz Drinu.