AKTUELNO

Iako je Juventus ostao bez pobede i gostovanje Viljarealu završio rezultatom 1:1, Evropa priča o Dušanu Vlahoviću!

Srbin je postao rekorder Lige šampiona postigavši najbrži gol na debiju kada je reč o fudbalerima koji su od prvog minuta bili na terenu.

Nije mogao na bolji način da započne karijeru u elitnom rangu evropskog fudbala, odlično se snašao u šesnaestercu rivala na samom startu kada je lopta stigla do njega i pokazao da desnom nogom ume da napravi čudo iako je trener Masimilijano Alegri nedavno poručio da na slabijoj nozi Dušan mora da poradi.

Primio je napadač loptu grudima u trku i onda iz okreta pogodio malu mrežu Viljarealovog gola.

U trenutku kada je lopta ušla u gol na semaforu je pisalo da je od početka utakmice prošlo tek 31 sekunda, a reprezentativac Srbije je umeo i da proslavi prvenac u Ligi šampiona.

Oduševljeni Vlahović je nakon pogotka u isto vreme bio vruće glave, ali i dovoljno smiren da rukama gestikulira "pričanje", aludirajući verovatno na kritike koje je dobio prethodnih dana nakon tri utakmice u kojima nije bio strelac. I u nastavku je Srbin bio i te kako aktivan i primetan na terenu.

Uspevao je da učini ono što se traži od napadača njegovog stila, čuvao je lopte građenjem, proigravao saigrače, nekima čak i namestio dobre pozicije za šut. Saigrači su ga tražili u gotovo svakom napadu, a u isto vreme je odbrana Juventusa, predvođena golmanom Šćesnijem odlično branila gol sve dok 66. minuta kada je Viljareal stigao do pogotka preko Pareha nakon velikog kiksa defanzivaca.

Juventus je u Torino poneo povoljan rezultat i u odličnoj je situaciji da obezbedi plasman u četvrtfinale.

U isto vreme Čelsi je na Stamford Bridžu pobedio Lil rezultatom 2:0 golovima Kaja Haverca i Kristijana Pulišića.

Viljareal - Juventus 1:1

Čelsi - Lil 2:0

90' - Pet minuta nadoknade u Londonu, četiri u Viljarealu.

84' - Bljesnuo je ponovo Vlahović i praktično ni iz čega pretio gostima. Šutirao je sa ivice kaznenog prostora levom nogom, a njegov udarac je uz dosta problema odbranio Rulji.

78' - Poprilično je opao tempo igre na obe utakmice. Posebno je to slučaj u Viljarealu gde je Juventus zadovoljan trenutnim rezultatom, a ni domaći ne bi previše razočarani s obzirom na to da su na poluvremenu bili u zaostatku.

66' - GOOOL! Viljareal je izjednačio protiv Juventusa! Dani Pareho je matirao Šćešnog nakon velikog kiksa odbrane gostiju koji su Španca ostali potpuno samog. Gol možete da pogledate OVDE.

63' - GOOOL! Čelsi je udvostručio prednost protiv Lila na Stamford Bridžu. Strelac je Kristijan Pulišić.

58' - Neće biti nezasluženo ukoliko Viljareal stigne do gola na ovom meču. Još jednom su imali priliku, prvu u drugom poluvremenu. Ovog puta je Alberto Moreno pokušao da ugrozi poljskog čuvara mreže koji se bez većih problema izborio sa njegovim pokušajem.

50' - Išla je lopta pred gol Ruljija, ali nije stigla do Vlahovića. Iza njega je pokušao Mekkeni koji je nakon duela sa defanzivcem Viljareala ostao da leži na travi.

46' - Počela su druga poluvremena u Viljarealu i Londonu.

Prvo poluvreme:

45' - Odlično poluvreme Dušana Vlahovića je završeno! Već u prvom minutu je Srbin doveo Juventus u prednost protiv Viljareala, a potom je u nekoliko situacija proigravao saigrače. Rezultat u Španiji je 0:1 posle 45 minuta, dok Čelsi u Londonu ima 1:0 protiv Lila.

Vlahović je stigao i do rekorda u Ligi šampiona:


32' - Zanimljivo je da Lil u ovom trenutku ima više upućenih udaraca od Čelsija. Neće odčigledno biti zadovoljni porazom pred revanš, pa čak iako je minimalan.

Pogledajte proslavu Dušana Vlahovića o kojoj navijači pričaju:


25' - Odlično poluvreme u Španiji. Iako je Juventus uputio tek drugi udarac ka golu rivala, opet su zapretili golmanu Ruljiju. Vlahović je ostavio povratno dodavanje, a Lokateli je šutirao snažno, ali preko gola.

22' - Opasan je sada i Juventus. Nekoliko gostujućih fudbalera je stiglo u kazneni prostor rivala ali akcija se završila Moratinim bezuspešnim pokušajem da iznudi jedanaesterac.

17' - Nova odlična situacija za Viljareal pred golomrivala. Danjuma je ovaj put šutirao iz dobre pozicije, njegov udarac je odbranio Šćešni.

12' -Velika prilika za Viljareal! Moglo je lako da bude 1:1, ali je loptanakon udarca Lo Selsa završila malo pored gola.

8' - GOOOL! Vodi i Čelsi! Kaj Haverc je strelac nakon dobrog kornera Hakima Zijeha! Gol možete da pogledate OVDE.


1' - GOOOL! Neverovatan početak utakmice u Španiji! Dušan Vlahović je postigao gol već posle 30 sekundi utakmice!.


Uoči meča:

Ono što će ljubitelji fudbala u Srbiji pažljivo da isprate jeste gostovanje Juventusa Viljarealu i debi Dušana Vlahovića u Ligi šampiona!

Srpski napadač je igrao na četiri utakmice za ekipu iz Torina otkako je stigao u transferu vrednom oko 80.000.000 evra i na njima je postigao jedan gol, ali i doneo pobedu u Kupu protiv Sasuola kada su zvaničnici njegov pogodak pripisali kao autogol jer je lopta na putu ka golu pogodila protivničkog igrača.

Teško gostovanje protiv Viljareala u kojem kladionice blagu prednost daju španskoj ekipi biće prva utakmica Dušana Vlahovića u Ligi šampiona, a na terenu će biti od prvog minuta.


U drugoj utakmici Čelsi je favorit protiv Lila.

SASTAVI:

VILJAREAL - JUVENTUS

Viljareal: Rulji, Fojt, Albiol, Pau Tores, Pedraza, Čukuveze, Kapue, Pareho, Moreno, Lo Selso, Dandžuma.

Juventus: Ščesni, De Šiljo, Danilo, De Liht, Aleksandro, Kvadrado, Rabio, Lokateli, Mekeni, Morata, Vlahović.

ČELSI - LIL

Čelsi: Mendi, Ridiger, Aspilikueta, Alonso, Kristijansen, Tijago Silva, Kante, Kovačić, Pulišić, Zijeh, Haverc.

Lil: Leo Žardim, Čelik, Tijago Đalo, Botman, Fonte, Bamba, Zeka, Dejvid, Renato Sančez, Andre, Onana.

Autor: