AKTUELNO

Legendarni jugoslovenski fudbaler preminuo je danas u 81. godini života.

Regionalni fudbal potresla je velika tragedija posle saznanja da je preminuo legendarni jugoslovenski igrač, Ivica Osim u svojoj 81. godini života u austrijskom Gracu. Čovek koji je odrastao na Grbavici i dugo vremena igrao u Željezničaru (tačnije punih 11 godina) napustio nas je zauvek.

Mnogi njegovi poznanici, ujedno i poznati bivši fudbaleri, ostali su u šoku i zatečeni kada su čuli vest o smrti Osima. Savićević je drhtavim glasom za Telegraf prokomentarisao odlazak legende, dok je Bjeković istakao da je reč o jednom od najboljih trenera sa ovih prostora ikada.

Na zvaničnom sajtu Fudbalskog saveza Srbije osvanula je i poruka selektora naše seniorske reprezentacije, Dragana Stojkovića Piksija, koji je takođe ostao u šoku zbog Ivicinog odlaska.

- Iskreno saučešće porodici. Prilično me je pogodila vest o njegovom odlasku. Ostavio je dubok trag u mojoj igračkoj karijeri. Imali smo super saradnju. Mundijal u Italiji i sve što smo tamo doživeli ostaće u posebnom sećanju. Pamtiću ga kao inteligentnog čoveka i fudbalskog stratega koji je imao sjajnu intiuciju. Ivica Osim je bio jedno od najznačajnijih fudbalskih imena nekadašnje Jugoslavije i tako će ostati upamćen. Neka mu je večna slava - rekao je Dragan Stojković.