AKTUELNO

Fudbaleri Srbije posle poraza i dve pobede u četvrtom kolu Lige nacija u nedelju gostuju Sloveniji u Ljubljani

Orlovi su na startu takmičenja poraženi od Norvešle (1:0), ptom su pobedili Sloveniju (4:1), pa Švedsku (1:0).

Imaju šansu najbolji fudbaleri Srbije da novim trijumfom stave tačku na ovaj ciklus Lige nacija. Piksi će u Sloveniji najverovatnije malo "osvežiti" tim i šansu će dobiti igrači koji su bili manje na terenu. Na gol će verovatno Vanja Milinković-Savić. Odbranom bi kao i do sada trebalo da diriguje Nikola Milenković, a uz njega treba očekivati Miloša Veljkovića i Stefana Mitrovića.

Mitrović u Jović napadaju Sloveniju

Očekujemo da će na desnoj strani meč početi Andrija Živković, a kontra strani Filip Kostić. Prethodna tri meča Sergej Milinković Savić bio je starter, pa ni u Sloveniji ne bi trebalo da bude drugačije, a od prvog minuta će verovatno igrati i Saša Lukić.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Naravno, Srbija ne može bez Dušana Tadrića, a napad bi trebalo da obraduje navijače SrbiIspred Tadiće bi mogao da bude napadački tandem Luka Jović – Aleksandar Mitrović. Napadač Reača je na prethodne dve utakmice psotigao dva gola, pa bi bilo lepo da nastavi seriju u Sloveniji.

- Vezali smo dva dobra rezultata, garnirana dobrom igrom. Uvek smo bili optimisti, verovali u sebe, da dobra igra na najbolji način biva i nagrađena. Ne razmišljamo šta će biti, niti kombinujemo kako do prvog mesta. Utakmica sa Slovenijom u prvom je planu i radujem se još jednom susretu sa Ljubljanom. Imamo mnogo razloga za optimizam - rekao je selektor Srbije Dragan Stojković na konferenciji za medije.

Ponovo je, kao i u prethodnim mečevima, u fokusu Piksijevog razmatranja isključivo ekipa koju predvodi.

- Fokusirani smo na naš stil igre, poštujući protivnike i njihov integritet. Najbitnije je šta i kako Srbija radi. Ne želim da moje misli lete i budu usmerene ka drugom timu. Zato smo okrenuti isključivo nama. Različiti smo svi u grupi i iluzorno je da se bavimo drugima. Srbija je na prvom mestu.

Očekivani tim Srbije protiv Slovenije: V. Milinković-Savić – Milenković, Veljković, S. Mitrović – Živković, S. Milinković-Savić, Lukić, Kostić – Tadić – A. Mitrović, Jović.

Autor:

#fudbal