AKTUELNO

Portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo važi za jednog od najspremnijih sportista današnjice. Iako je je zagazio u 38. godinu, Portugalac i dalje izgleda besprekorno i poseduje neverovatnu snagu. Mnogi žele izgledati kao on, to nije nikakva tajna, ali za to je neophodno veliko odricanje.

Ronaldu ništa nije dano i sve što je postigao u svojoj karijeri uspeo je trudom i radom. Ali, pored toga i ishrana je veoma važan faktor, a on tome pridaje veliku važnost.

Fudbaler Mančester junajteda kategorično sledi dijetu kako bi održaosvoju izvrsnu fizičku formu. Jedan od njegovih nutricionista, Đorđo Barone, je otkrio čime se hrani.

- Uvek jede isto. Brokoli, piletinu i rižu. I dva litra vode, naravno izbegava "koka-kolu" - naglasio je jedan od nutricionista i ljudi koji mu pomažu da bude u formi, da izgleda dobro i da uvek bude zdrav i fizički spreman.

On se potom osvrnuo i na njegov pobednički mentalitet.

- Kristijano želi uvek da pobedi. On tera mlade igrače da napreduju. Mislim da je to jako dobra karakteristika. Ali ako neko želi njegovo telo, osim zelenog povrća, morao bi imati i vrhunsku rutinu vežbanja. On te trbušnjake ne radi iz hobija, već zato što svoje telo doživljava kao radni alat. - kaže Barone.

Autor: