AKTUELNO

Proslavljeni srpski golgeter Marko Pantelić bio je miljenik navijača gde god je igrao tokom svoje izuzetno bogate fudbalske karijere, a najjači utisak definitivno je ostavio u nemačkoj Herti.

Pantelić je 2005. potpisao za Hertu i u Berlinu je proveo četiri sjajne godine. Postao je ljubimac navijača, odigrao je 114 utakmica i 45 puta je tresao mrežu protivnika. Navijači su obožavali njegov "mangupski" stav na terenu, neobično ponašanje i jedinstvene reakcije.

Jedan urnebesan događaj sa meča, u kom je popularni Pantela bio glavni akter, i dan danas se prepreičava u Nemačkoj.

Naime, na današnji dan 2006. godine Herta je gostovala ekipi Hamburgera na čuvenoj "AOL Areni". Sve je prštalo na terenu, bio je to uzbudljiv, dinamičan meč, prava poslastica za ljubitelje fudbala.

Domaćin je poveo u 18. minutu, međutim, Herta je uspela da izjednači u 64. Gosti u 84. ostaju sa igračem manje, jer Čahed dobija drugi žuti karton. Hamburger je žestoko napadao u finišu, pa su fudbaleri Herte koristili svaku situaciju da "ukradu vreme" kako bi izvukli bod.

Onda je na scenu stupio Pantela.

Trener Herte je tražio izmenu, želeo je da izvede Pantelića, a uvede štopera Sambu. Četvrti sudija je podigao semafor na kome je bio broj 9, međutim, Srbin se pravio da ne vidi. Navodno, nije primetio šta se dešava kod aut linije. Kada su mu saigrači sugerisali da izađe, pokazivao je rukom treneru: "Ja?". Kao da nije siguran u njegovu odluku. Fudbaleri domaćeg tima i 50.000 navijača besnelo je na stadionu, krenuli su žestoki zvižduci. Potez Srbina razbesneo je navijače Hamburgera, a oduševio pristalice Herte.

Pantelić se dva puta pokonio publici koja je tek tada počela da urla i negoduje. Sudija Herbert Fandel dotrčao je i dok se Pantelić krstio napuštajući teren pokazao mu žuti karton. Ni tu se Marko Pantelić nije zaustavio, već je i njemu posvetio jedan nakon.

Prisetite se kako je to izgledalo:

Autor: