AKTUELNO

Fudbaler Barselone Pjer Emerik Obamejang preživeo je sa porodicom nedavno pravi pakao, pošto je napadnut u sopstvenoj kući, brutalno opljačkan i udaren metalnom šipkom u glavu.

Centarfor Barselone je prebačen u luksuzni hotel, gde o njemu vode računa.

Zbog dešavanja prilikom pljačke porodica Obamejang je angažovala psihologe, pre svega kako bi pomogla njegovim sinovima Kurtisu (11) i Pjeru (6) da zaborave strašne scene.

Španski mediji navode da policija veruje kako iza brutalne pljačke stoji organizovana banca Albanaca poreklom sa Kosova. Obamejang je samo poslednji u nizu slavni fudbaler koji se našao na udaru bande. Pre njega su opustošeni domovi Karima Benzeme, Ansu Fatija, Samua Kastiljeha, Džona Gvidetija... Jedina razlika je u tome što je kod Obamejanga bila u pitanju nasilna pljačka. Razbojnici su oružjem pretili i tukli fudbalera i njegovu suprugu kako bi ih naterali da otvore sef.

Zato policija veruje da se radi o istoj bandi, koja ima uobičajenu shemu, da upada u kuće fudbalera dok su oni odsutni zbog utakmice, treninga ili putovanja.

Izvori kažu da ovu bandu Albanaca sa Kosova čine razni "specijalisti". Jedni detaljno proučavaju profil sportiste, njegov raspored i navike, drugi ih prate na društvenim mrežama, treći proučavaju sigurnosne sisteme, a četvrti sefove...

Kada uđu u kuću, cilj im je da otmu sve što se lako može nabaviti na crnom tržištu. U pitanju su luksuzni mobilni telefoni, nakit, satovi...

Policija sumnja da je ova albanska banda odgovorna za pljačku najmanje 15 luksuznih vila u Madridu, Barseloni, Malagi i Mursiji.