AKTUELNO

Američka kompanija RedBird novi je vlasnik fudbalskog kluba Milan kojeg je platila 1,2 milijarde evra, saopštio je danas taj sedmostruki šampion Evrope.

To je drugi fudbalski klub koji ta kompanija poseduje, pošto je suvlasnica američkog kluba iz MLS lige Njujork sitija.

- Već 123 godine fudbalski klub Milan je sinonim za šampionski fudbal. Od osnivanja 1899. godine, Milan je osvojio 19 titula u Seriji A, sedam titula prvaka Evrope, sedam trofeja Superkupa Italije, pet trofeja u Kupu, pet evropskih Superkupova, tri interkontinentalna kupa, dva trofeja Kupa pobednika kupova i svetsko klupsko prvenstvo - navela je američka kompanija.

- Kao novi vlasnik kluba, RedBird će nastaviti da ulaže u sve ključne oblasti koje će unaprediti sportske i komercijalne interese, nadovezujući se na iskustvo iz prošle sezone i osvajanje titule. Prioritet su podrška sportskom i poslovnom rukovodstvu kako bi se osiguralo da ekipa bude konkurentna na najvišim nivoima, da ima infrastrukturu i objekte koji odgovaraju jednoj od najistaknutijih svetskih organizacija, kao i jačanje ženskih i omladinskih klubova i dobrotvornog ogranka - piše u saopštenju.

Takodje, RedBird je i manjinski vlasnik Njujork Jenkisa, koji će biti jedni od ulagača.

Osnivač kompanije Geri Kardinale rekao je da je u junu postignut preliminarni dogovor o kupovini Milana od američke firme Eliot menadžment.

Kardinale će biti novi predsednik Milana.

- Naša vizija za Milan je jasna: podržaćemo naše talentovane igrače, trenere i saradnike kako bismo ostvarili uspeh na terenu i omogućili našim navijačima da podele izvanredna iskustva ovog istorijskog kluba - naveo je on.

- Potrudićemo se da iskoristimo našu globalnu i medijsku mrežu, našu analitičku ekspertizu, rezultate u razvoju sportskih stadiona i usluga, kako bismo ostvarili jedan cilj - da zadržimo mesto Milana u vrhu evropskog i svetskog fudbala - dodao je Kardinale.

#FC AC Milan

#fudbal