AKTUELNO

Vaterpolo reprezentacija Srbije doživela je ubedljiv poraz u drugom kolu Evropskog prvenstva.

Protivnik ekipe Dejana Savića bila je Mađarska koja je potopila Delfine rezultatom 7:16 (2:3, 0:4, 2:4, 3:5).

Srbija je tako ostala bez šansi da osvoji prvo mesto u grupi D i obezbedi direktan plasman u četvrtfinale.

Uskoro opširnije...

Tok meča:

III četvrtina:

8. minut 4:11 - Neverovatno... Strahinja Rašović je propustio veliku priliku da postigne peti gol za Srbiju na ovoj utakmici, a onda iz kontre Mađari dolaze do novog pogotka.

6. minut 4:10 - Treći gol Konarnika na ovom susretu. Na drugoj strani, naši igrači još jednom ne koriste igrača više.

5. minut 4:9 - Dva vezana gola naših vaterpolista prvi put na ovom meču. Luka Pljevančić smanjuje zaostatak Delfina.

4. minut 3:9 - Posle dužeg perioda evo i gola Srbije, postigao ga je Radomir Drašović.

3. minut 2:9 - Upisao se u listu strelaca i Silard Jansik, definitivno nije ovo veče naše ekipe.

2. minut 2:8 - Ni treća četvrtina nije počela dobro. Počela je pogotkom Konarika.

II četvrtina:

7. minut 2:6 - Traje problem kod ekipe Dejana Savića sa realizacijom. Bliži se kraj druge četvrtine, a Srbija je još uvek bez gola u tom delu. To Mađarska kažnjava, Adam Nađi je postigao prvi gol na utakmici.

4. minut 2:5 - Opet kontranapad... Tri gola prednosti za Mađarsku, strelac je opet Manerč.

3. minut 2:4 - Idu Mađari na dva gola razlike, nakon što su iskoristili igrača više. Strelac četvrtog gola bio je Kristijan Manerč.

I četvrtina:

8. minut 2:3 - Malo i sreće za naš tim u završnici prve četvrtine. Burijan je šutirao iz teške pozicije, Rističević je zabeležio odbranu, a nakon što je sudija pregledao snimak, nije promenio odluku, iako je delovalo da je lopta možda i prešla zamišljenu gol liniju.

7. minut 2:3 - Gergeli Burijan pogađa iz kontranapada za još jedno vođstvo Mađarske.

6. minut 2:2 - Nakon što je kapiten Sava Ranđelović šutirao pored gola, Erik Molnar donosi novu prednost Mađarskoj. Međutim, još jednom Strahinja Rašović uzvraća, ovog puta je bio precizan iz peterca.

4. minut 1:1 - Evo brzo i izjednačenja! Važan gol Strahinje Rašovića, prvi za Srbiju na utakmici.

3. minut 0:1 - Mađari imaju prednost. Posle nekoliko neiskorišćenih napada na obe strane, prvi gol na utakmici je postigao Akos Konarik.

1. minut 0:0 - Počeo je derbi na Evropskom prvenstvu!

Uoči meča:

Veliki derbi, jedan od najvećih kada je u pitanju istorija vaterpola, doneće puno onome ko izađe kao pobednik.

Meč se igra u okviru drugog kola grupe D na Evropskom prvenstvu, a pobednik će biti blizu prvog mesta koje garantuje igranje četvrtfinala, dok druga i treća pozicija donese "samo" doigravanje za plasman među osam najboljih ekipa Evrope.

Podmlađeni sastav Dejana Savića imao je odličan start prvenstva i u prvom kolu je lako izašao na kraj sa Izraelom, dok je Mađarska zabeležila pobedu protiv Slovenije, takođe ubedljivu.

Podsetimo, Srbija je ovog leta osvojila peto mesto na Svetskom prvenstvu i u Svetskoj ligi, a leto je obeležio oproštaj velike šestorke.

Filip Filipović, Andrija Prlainović, Duško Pijetlović, Gojko Pijetlović, Milan Aleksić i Stefan Mitrović su se oprostili od igranja u reprezentaciji, a nove nade u Splitu skupljaju iskustvo u nacionalnom timu.

Sastav Srbije na Evropskom prvenstvu u Splitu:

Dimtrije Strajo Rističiević (Panatinaikos), Dušan Mandić (Novi Beograd), Radomir Drašović (Novi Beograd), Sava Ranđelović (kapiten, Vašaš), Đorđe Vučinić (Novi Beograd), Nemanja Vico (Radnički), Strahinja Rašović (Novi Beograd), Petar Velkić (Ortiđa), Luka Pljevančić (Radnički), Marko Radulović (Radnički), Ognjen Stojanović (Šabac), Viktor Rašović (Novi Beograd), Lazar Dobožanov (Radnički), Stefan Branković (Radnički), Vasilije Martinović (Novi Beograd).

Autor: