AKTUELNO

Čelnici Barselone planiraju da tuže Atletiko ako madridski klub ne plati obeštećenje od 40 miliona evra za francuskog napadača Antoana Grizmana, prenose španski mediji.

Grizman je igrao za Atletiko od 2014. do 2019. godine, a potom je prešao u Barselonu. Katalonski klub je prošle godine poslao Grizmana na dvogodišnju pozajmicu u Atletiko.

Španski mediji prenose da je dogovor dva kluba bio da Atletiko isplati Barseloni 40 miliona evra ako francuski napadač odigra više od 50 odsto utakmica bez obzira da li je starter ili uđe na teren sa klupe za rezervne fudbalere.

Grizman je prošle sezone odigrao 36 utakmica i postigao samo osam golova. Ove sezone se tri puta upisao u strelce na pet mečeva.

Španski mediji ističu da Francuz ima ograničenu minutažu u Atletiku, pošto na teren uglavnom ulazi posle 60. minuta.

Barselona tvrdi da je Grizman već ispunio dogovorenu klauzulu. Rukovodstvo ekipe sa "Nou Kampa" ističe da je inicijalni dogovor bio pozajmica na godinu dana s mogućnošću produženja na još jednu sezonu, a ne dvogodišnja pozajmica i zbog toga traži obeštećenje od 40 miliona evra.

Međutim, čelnici Atletika demantuju informacije iz Barselone i tvrde da se klauzula odnosi na drugu sezonu pozajmice Grizmana i vreme koje francuski napadač provede na terenu.

#Barselona