AKTUELNO

Orlovi samo pobedom u poslednjem kolu mogu da obezbede prvu poziciju u grupi, a ona je izuzetno važna jer donosi plasman u A diviziju Lige nacija i mesto u drugom šeširu na predstojećem žrebu za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Sudar divova je možda i najbolji opis onoga što nas čeka u borbi za prvo mesto. Možda Norveška i Srbija nisu dve najjače reprezentacije Evrope u ovom trenutku, ali će jedan protiv drugog ići dva golgetera prve klase.

Erling Holand protiv Aleksandra Mitrovića je okršaj koji ljubitelji fudbala iz cele Evrope jedva čekaju da vide jer je to bitka dvojice najboljih strelaca u Ligi nacija i Premijer ligi i centarfora koji su u svakom trenutku opasnost i pretnja za protivničke defanzivce i golmane.

Nakon het-trika protiv Švedske Mitrović će u Oslu pokušati da dođe do jubilarnog, 50. gola u dresu nacionalnog tima i tako još jednom pojačati svoj rekord. Najveća prepreka pred njim možda i nisu defanzivci Norveške, već povreda koju je dobio na prethodnom meču.

- Noga je otekla, ali se nadam da ću buti spreman za Norvežane - rekao je centarfor Fulama nakon utakmice sa Švedskom.

Foto: Tanjug AP/Darko Vojinović

Mitrović je izgledao i osećao se dobro tokom puta u prestonicu Norveške, a uzimajući u obzir i njegov mentalitet, imamo razloga da čvrsto verujemo da će od prvog minuta predvoditi napad Srbije. Dragan Stojković zbog kartona neće moći da računa na Sergeja Milinković-Savića, ali u timu ima dovoljno kvalitetnih igrača koji mogu da nadoknade njegov izostanak. Na selektoru je da na najbolji način odabere igrače i pripremi ih za težak ispit.

SUDAR DIVOVA

Liga nacija

Aleksandar Mitrović: 4 utakmice, 5 golova

Erling Holand: 5 utakmica, 6 golova

Premijer liga

Aleksandar Mitrović: 7 utakmica, 6 golova

Erling Holand: 7 utakmica, 11 golova

Liga nacija Grupa 4

Večeras

Norveška - Srbija 20.45

Švedska - Slovenija 20.45

1. Norveška 5 3 1 1 7:5 10

2. Srbija 5 3 1 1 11:5 10

3. Slovenija 5 1 2 2 5:9 5

4. Švedska 5 1 0 4 6:10 3

Norveška - Srbija

Stadion: Uleval (Oslo) Kapacitet: 28.000 Sudija: Antonio Mateu Laoz (Španija), Pau Sebrlan Devis (Španija), Roberto del Palomar (Španija)

Norveška (4-3-3): Niland - Rijerson, Hanče-Olsen, Ostigard, Meling - Odegard, Berge, Torstved - Sorlot, Holand, Elijunusi. Selektor: Stole Solbaken.

Srbija (3-5-2): Milinković-Savić - Mašović, Pavlović, Babić - Lazović, Lukić, Ilić, Tadić, Kostić - Vlahović, Mitrović. Selektor: Dragan Stojković.

#Liga Nacija

#Norveška

#Srbija

#fudbal