AKTUELNO

Sednica će imati kvorum, ali neće imati izbore.

Poprilično sumoran dan je za nama kada se tiče dešavanja u Fudbalskom savezu Srbije. Sednica je odložena, izbori pomereni, a sve će da se prolongira za neki period izvan Mundijala, napisao je MozzartSport, a to je potvrđeno i za Telegraf.

UEFA je pripretila, FIFA takođe i Srbija se nije baš našla u idealnoj situaciji kada je reč o samim izborima, kao i radnim telima koja treba da rade unutar saveza. Moraće da čeka Fudblaski savez Srbije još neko vreme, iako već godinu i po dana nema predsednika, jer je Slaviša Kokeza i dalje "u ostavci".

Jedini kandidat za nove izbore jeste Nenad Bjeković, ali njega otvoreno bojkotuje Crvena zvezda, dok su njihovi navijači obećali i proteste ukoliko se izbori održe. To je donekle i urodilo plodom, nije postignut kvorum, pa je sve odloženo za 24 sata.

Međutim, čini se da će se to produžiti sa 24 sata i na nekoliko meseci.

Nova sednica u Staroj Pazovi će imati kvorum, ali neće imati izbore. Kako Telegraf saznaje, sednica će imati sve sastavne delove dnevnog reda, dok jedino šta će izostati s dnevnog reda jeste izbor predsednika i izbor izvršnog odbora FSS-a, kao i izbori nezavisnih tela FSS-a.

Na novog predsednika, fudbalska Srbija će morati da čeka minimum do 2023. godine, a ko zna, možda taj period donese i nove kandidate.

Autor: