AKTUELNO

Tačno je danas godinu dana od utakmice sa Portugalom koja nam je donela plasman na Mundijal, što je fantastičan uspeh i treba da budemo ponosni jer smo među 32 najbolje na svetu, izjavio je selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković.

"Spisak igrača nije nagrada, nego priznanje svima njima za ono što su uradili tokom kvalifikacija, rezultatima, ponašanjem, profesionalnim odnosom i kvalitetom koji imaju. Ovo su igrači koji zaslužiju da predstavljaju Srbiju", rekao je Stojković na konferenciji za medije u Staroj Pazovi.

Oni koji su ostali van 26 su igrači na koje će se najozbiljnije računati u budućnosti, dodao je Stojković.

"Kada bih mogao vodio bih sve, ali mislim da je spisak baš kakav treba. Svi koji nisu tu znaju zašto nisu", jasan je selektor Srbije.

Piksi je prokomentarisao i zdravstveno stanje Aleksandra Mitrovića i Dušana Vlahovića.

"Nijedan trener ne voli da mu igrači ne igraju zbog povreda. Siguran sam da će oni biti spremni, ali narednih dana ćemo sve najbolje znati", istakao je Stojković i podsetio na rečenicu "Nije kome je rečeno, već kome suđeno je".

Naveo je, odgovarajucji na pitanje, da je što se njega tiče već zaboravio "neprijatna dešavanja" na Skupštini Fudbalskog saveza Srbije.

Fudbaleri Srbije sutra putuju u Bahrein, gde će u petak protiv selekcije domaćina odigrati poslednji pripremni meč pred put u Katar.

U Dohu stižu u subotu, a prvu utakmicu na Mundijalu odigraće protiv Brazila 24. novembra od 20 sati.

Četiri dana kasnije sledi duel protiv Kameruna (11.00), a grupnu fazu završiće duelom protiv Švajcarske 2. decembra (20.00).

Autor: