AKTUELNO

Fudbalski klub Miljakovac danas je u saradnji sa Institutom za transfuziologiju i hemobiologiju VMA organizovao prvu akciju dobrovoljnog davanja krvi u velikoj sali Mesne zajednice “Miljakovački izvori”.

Akciju je obeležio veliki odaziv komšija i simpatizera kluba koji su pružili podršku lokalnom klubu u organizovanju akcije i prikupljanju krvi koja nekome može značiti život.

Svi koji su danas uzeli učešče u akciji, nakon davanja krvi dobili su poklone sa klupskim obeležjima kao znak zahvalnosti.

Među davaocima krvi bili su i fudbaleri i fudbalerke FK, odnosno ŽFK Miljakovac, kao i čelnici Gradske opštine Rakovica.

Predsednik GO Rakovica Miloš Simić sa saradnicima je obišao današnju akciju i obezbedio osveženje za sve donatore kao i za ekipu lekara i sestre sa Vojnomedicinske akademije.

Foto: Instagram.com/@fkmiljakovac

Ovo je nastavak društveno-odgovornih aktivnosti FK Miljakovac u novembru, koje su započele početkom meseca kada je pokrenuta akcija koja je izazvala ogromnu pažnju javnosti, “Sačuvaj lopte”, sa ciljem podizanja svesti o raku testisa i brizi o muškom zdravlju.

Autor: N.Žugić