AKTUELNO

Hrvatski fudbalski reprezentativac Andrej Kramarić izjavio je danas da njegov tim na Svetskom prvenstvu u Kataru može da ponovi rezultat iz Rusije.

Hrvatska je pre četiri godine na SP u Rusiji poražena u finalu od selekcije Francuske sa 4:2.

"Za mene je ovo drugo SP, svi smo motivisani i spremni. U životu, pa tako i u fudbalu treba imati malo sreće. Imamo kvalitetan sastav, super smo ekipa, ali to moramo da pokažemo na terenu. Možemo da ponovimo rezultat iz Rusije, ali najvažnije je da prođemo grupu", rekao je Kramarić na konferenciji za novinare u Dohi, prenosi Hina.

Hrvatska će na SP u Kataru igrati u grupi sa Kanadom, Marokom i Belgijom.

"Moram iskreno da kažem da sam očekivao gore vreme u Kataru. Solidno smo se prilagodili, zna da dune i neki verar. U glavi smo spremni, vreme i uslovi neće biti problem. Možda ćemo da se prehladimo od klimatizovanih stadiona", rekao je on.

SP u Kataru će po prvi put biti održano u novembru i decembru.

"Super je tajming, jer su se do sada svetska i evropska prvenstva uvek igrala na kraju sezone kada su svi fudbaleri umorni. Igrači u ovom trenutku nisu umorni, svi će da pucaju od energije. Svetsko prvenstvo će da gori", naveo je Kramarić, koji smatra da je Brazil favorit na Mundijalu u Kataru.

Hrvatska će prvi meč na Mundijalu odigrati u sredu protiv Maroka.

#Andrej Kramarić