AKTUELNO

Teško stanje legende brazilskog fudbala.

Jedna od najvećih legendi svetskog fudbala, Pele ponovo je primljen u bolnicu u Sao Paolu ranije u utorak nakon što se njegovo zdravstveno stanje naglo pogoršalo i počelo da otiče.

On trenutno prolazi kroz lečenje kancera koji je metastazirao na nekoliko organa, a njegova supruga Marsija Aokoi dovela ga je u bolnicu "Alber Ajnštajn" u utorak. Brazilski portal "ESPN" poručuje da je Peleovo stanje "slabo".

Bolničari su utvrdili da Pele ima simptome oticanja, edem i čak su ustanovili da mu srce raditi značajno oslabljeno. Kažu da hemoterapija kojoj je podvrgnut više uopšte ne funkcioniše, a na ulasku u bolnicu bio je dezorijentisan i konfuzan.

On će proći kroz nekoliko testova tokom dana, kako bi se utvrdilo na koji način su tumori uticali na razvoj ovakvog stanja. Pele ima problema sa ishranom, zbog čega je porodica dodatno zabrinuta.

Nije poznato nakon koliko vremena će Pele moći da napusti bolnicu. I dalje se nalazi tamo zajedno sa svojom suprugom. Ćerka poznatog brazilskog fudbalera, Keli Nasimento je istakla da javnost ne treba da bude alarmirana.

- Mnogo pažnje u medijima danas je posvećeno zdravstvenom stanju mnog oca. On je u bolnici i prolazi kroz terapiju i oporavak. Nema razloga za uzbunu, niti za crne prognoze. Biću sa njim pre Nove godine - rekla je Nasimento.

Autor: