AKTUELNO

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković rekao je da je ekipa ostavila pozitivan utisak u pobedi protiv SAD u prijateljskoj utakmici u Los Anđelesu i naveo da iz tog sastava ima kandidata za A tim.

"Pozitivni su utisci, ne samo zbog rezultata i pobede koja je uvek važna. Mislim da je ostavljen dobar utisak, ne treba zaboraviti da su igrači došli iz priprema, imali smo dug put. Čestitam im na velikoj borbenosti, imali smo samo tri treninga koja smo iskoristili da koliko možemo uigramo tim i da neke taktičke stvari sprovedemo u delo. Momci su pokazali kolektivni duh i na kraju se to isplatilo time što smo pobedili", rekao je Stojković za sajt Saveza.

Fudbalska reprezentacija Srbije, sastavljena od igrača iz domaćeg šampionata i trojice iz MLS lige, pobedila je jutros u Los Anđelesu selekciju SAD sa 2:1.

Stojković nije želeo da istakne nijednog igrača, već je rekao da je zadovoljan onim što je video. On je napomenuo da iz tog sastava ima fudbalera koji će u "vrlo skoroj budućnosti" izboriti status u A timu.

"Bilo je prelepih akcija i šanse koje smo stvarali, bilo bi malo tragično da nismo postigli gol, ali kada se sve sabere, posle tri treninga odličan je utisak jer su momci uspeli da shvate neke ideje koje želimo da pokažemo", naveo je selektor.

On je rekao da je put u SAD lepa uspomena i debi iz snova za igrače, ali i podstrek da nastave naporno da rade, treniraju i čekaju šansu.

"Čestitam im na pobedi, velikoj borbenosti i svemu što su pokazali jer to je put kojim moraju da idu, da budu vredni, treniraju još više i u skorijoj budućnosti će dobiti šansu. Počeli smo 2023. godinu pobedu i nadam se da ćemo je završiti pobedom", dodao je Stojković.

U petak će ekipa imati slobodan dan i u planu je poseta Holivudu.

Autor: