AKTUELNO

Juventus stalno menja postave zbog povreda, oporavaka i transfera, ali navijači "stare dame" konačno su dobili dobre vesti: Dušan Vlahović i Pol Pogba se vraćaju u tim!

Trener Masimilijano Alegri objavio je dobre vesti pred meč sa Moncom u nedelju.

Ova dvojica igrača su duže povređeni. Duci je poslednji meč za Juve odigrao 25. oktobra, dok je na Svetskom prvenstvu u Kataru dva puta bio rezerva, a jednom je propustio meč. Prošle nedelje se vratio timskim treninzima.

Pogba nije igrao uopšte ove sezone, a poslednji takmičarski meč odigrao je u aprilu 2022. godine.

- Vlahović i Pogba su u konkurenciji za tim. Kvadrado bi trebalo uskoro da se vrati, a posle njega i Bonući. Kijeza neće igrati protiv Monce. U pitanju je sitna povreda i treba mu dan-dva pauze – rekao je Alegri u najavi meča.

U kakvom su stanju?

- Dobro su, dobro. Prošli su sva testiranja. Vlahović je u boljem stanju nego Pogba, ali i on napreduje iz dana u dan.

Ne treba, naravno, očekivati da će Vlahović, a pogotovo Pogba biti u prvom timu, ali sama činjenica da konkurišu za sastav posebno ohrabruje.

Juve ima košmarnu sezonu. Trenutno je 11. na tabeli sa neverovatnih 27 bodova zaostatka za liderom Napolijem, odnosno ima 12 bodova manje od mesta koje vode u Ligu Evrope i 14 od onih koje vode u Ligu šampiona.

- Imamo još 19 utakmica do kraja, a Monca je prva na redu. Moramo da budemo oprezni, jer je Monca u naletu. Moramo da igramo kako umemo do kraja sezone.