AKTUELNO

Derbi 20. kola Superlige Srbije između Crvene zvezde i Vojvodine biće sve samo ne obična utakmica, jer će kompletna biti posvećena legendarnom Siniši Mihajloviću koji je, nažalost, preminuo sredinom decembra!

Italija ga je na večni počinak ispratila kao Boga, sada je došlo vreme da nešto slično vidimo i u Srbiji, a na utakmicu će doći i veliki broj ljudi koje je Siniša za života zadužio.

Naime, na Marakanu danas dolaze i deca iz Dečjeg sela Sremska Kamenica o kojima je Siniša brinuo. Svima je vrlo dobro poznato da je na svojevremeno na pozivnicama za njegovu svadbu bilo naglašeno da ne želi poklone - već donaciju za to dečije selo.

Takođe, od prihoda sa njegove oproštaje utakmice u Novom Sadu, kupio je i poklonio dva stana u Novom Sadu za decu iz tog Dečjeg sela.

Foto: Foto/FK Crvena Zvezda

Za ovaj duel sa Vošom, Zvezda je dizajnirala i specijalne dresove sa Mihinom likom, a isti će nakon utakmice biti izloženi na aukciji kako bi se sakupio novac za donaciju u humanitarne svrhe.

- Ulaz na stadion je besplatan, a sve navijače očekuje bogat i sadržajan program u čast naše legende. Fudbaleri našeg kluba će na travnatu površinu Marakane izaći sa dresovima podignute kragne, a posebno redizajniran dres predstavljaće još jedan gest koji će naglasiti veličinu čuvenog velemajstora slobodnih udaraca. Na prednjoj strani dresa pored grba Crvene zvezde biće u istom obliku ugravirana zlatna slika Siniše Mihajlovića. Autentični dresovi koji će nositi izabranici Miloša Milojevića na meču protiv Vojvodine biće dati na aukciju, a svi kojima je crveno-bela boja u srcu će moći da učestvuju u istoj. Prikupljen novac će biti doniran Nacionalnom registru donora matičnih ćelija pri Institutu za transfuziju krvi Srbije. Vidimo se na Marakani! Za Zvezdu, za Mihu - stoji u saopštenju Zvezde.