AKTUELNO

U utakmici 20. kola Superlige Srbije Partizan je pobedio Napredak na gostovanju minimalnim rezultatom - 0:1.

Loši uslovi u Kruševcu jednostavno nisu dozvolili gledamo zanimljiviji meč, iako je utakmica počela šansama na obe strane.

Za početak, malo je falilo da utakmica bude odložena, zbog toga je i start kasnio nekoliko minuta. Kada je meč ipak počeo, delovalo je da se igrači dobro snalaze na trvdom, zaleđenom terenu, po kom se lopta ne kotrlja, već skače.

Šarić je imao odličnu šansu za domaćine, a ubrzo Jović za goste, mada je u toj situaciji dosuđena ofsajd pozicija.

Međutim, sve nakon toga nije izgledalo dobro. Počeo je da pada sneg i da pojačava intezitet kako se bližila pauza. Kruševljani su ređali kornere, imali i veći posed lopte, ali bez konkretnijih prilika.

Na početku drugog poluvremena, fudbaler Napretka Ljubomirac našao se u solidnoj šansi, ali je loptu poslao preko gola Partizana.

Većih uzbuđenja nije bilo do 61. minuta. Tada je Partizan stigao u vođstvo, a u strelce se upisao Dijabate. Imali su crno-beli i malo sreće, pošto je lopta nakon udarca Dijabatea pogodila Kerkeza, pre nego što se odbila u gol domaće ekipe.

Pokušali su domaći fudbaleri da se trgnu posle primljenog gola, i da što pre stignu do izjednačenja. Tako je moglo da bude u 76. minutu kada su Kruševljani kombinovali po desnom boku, Ljubomirac je sa mnogo osećaja vratio loptu u peterac crno-belih, ali je Filipović sjajnom intervencijom izbio loptu ispred protivničkog igrača.

Posle ove utakmice, crno-beli se nalaze na drugom mestu na tabeli sa osam bodova manje u odnosu na prvoplasiranu Crvenu zvezdu, dok Napredak zauzima 11. poziciju sa 19 osvojenih bodova.