AKTUELNO

Dušan Vlahović je kao velika zvezda fudbala došao prošle zime iz Fiorentine u Juventus, kome ove sezone uopšte ne cvetaju ruže, ni rezultatske, a ni finansijske (usled uočenih malverzacija, oduzeto mu je 15 bodova). Na sve to, srpski as je dugo kuburio sa povredom, ali - vratio se. I to u svom stilu, golovima, a uskoro bi mogao da ih daje u dresu još trofejnijeg kluba.Tako bar tvrdi najveći sportski medij na svetu, ESPN.

Mreža novinara ESPN medijske kuće je ogromna, a upravo oni i javljaju da bi srpski golgeter uskoro dres Juvea mogao da zameni onim iz Madrida.

Jer, prema njihovim saznanjima, FK Real Madrid želi da angažuje Dušana Vlahovića.

Totenhemovog Rišarlisona kao opcije da pojača svoj napad, više izvora je potvrdilo ESPN-u. Sve to jer gigant La Lige vidi pojačanje u napadu tokom letnjeg prelaznog roka kao 'ključno'.

Foto: Tanjug AP/Spada

Trener Karlo Ančeloti je morao da se osloni na 35-godišnjeg Karima Benzemu da mu vodi napad u ovoj sezoni, dok bi Rodrigo, koji nije prirodni špic, bio zamena kada bi dobitnik Zlatne lopte bio povređen.

Vlahović (23) još uvek nije dostigao visine koje se od njega očekuju u Juventusu, klubu koji ima turbulentnu sezonu nakon što mu je oduzeto 15 bodova zbog navodnog lažiranja finansijske dokumentacije, dok je brazilski reprezentativca Rišarlison (25) težak za kupovinu od Spursa, koji su ga platili 58 miliona evra prošlog jula.

Izvori su rekli ESPN-u da, iako Madriđani veoma cene i Vlahovića i Rišarlisona, to nisu jedini igrači koji se razmatraju kao alternative za Benzemu, napadača kog povrede muče cele sezone, zbog čega je i odigrao samo 12 od 20 Realovih prvenstvenih utakmica", navodi pomenuti medij.

Dušan Vlahović ponovo u formi

Od gradskog derbija, odigranog 15. oktobra 2022, Vlahović do pretprošlog vikenda nije dao gol za Juve. Tada je postigao pobednosni, za "minimalac" protiv Torina, a onda je odigrao još samo dva meča do Mundijala, ostvarivši asistenciju u porazu od Benfike u Ligi šampiona (4:3).

Sa povredom i pet propuštenih utakmica Serije A otputovao je na Svetsko prvenstvo, a tamo zatresao mrežu Švajcarske, u porazu (2:3) kojim su "orlovi" ispali sa najveće fudbalske smotre.

Osam prvenstvenih utakmica zatim nije igrao u Italiji, pa dobijao šansu "po malo" - najpre 26 minuta u porazu grogirane "stare dame" od Monce (0:2), pa 62 minuta u pobedi nad Laciom (1:0), a onda je na red došao utorak, 7. februar 2023.

Nakon što je prošlo 115 dana od Srbinovog poslednjeg prvenstvenog pogotka, na gostovanju 16-plasiranoj Salernitani Juventus je poveo u 25. minutu i to jer je Dušan Vlahović dao gol. I to iz penala, a onda i još jedan.

I u sledećoj, vrlo burnoj utakmici, Vlahović je zatresao mrežu, i to Fiorentininu, ali je "za milimetar" bio u nedozvoljenoj poziciji pa je taj pogodak, kao i asistencija Filipa Kostića, ponišen na VAR intervenciju.