AKTUELNO

Asocijacija veterana fudbalskog kluba Real Madrida kontaktirala je Predraga Spasića, nekadašnjeg fudbalera tog kluba, nakon njegovih molbi za pomoć.


Spasić, koji je u karijeri igrao za kragujevački Radnički, Partizan, Real madrid, Osasunu, Atletiko Marbelju i Radnički iz Beograda, nalazi se u teškoj situaciji.

Krajem 2022. godine je u intervjuu za španski "Relevo" govorio o teškoj finansijskoj situaciji.

"Treba mi pomoć u ekonomskom smislu. Živim iz dana u dan, u teškoj sam situaciji. Trebaš da budeš jak da sve prebrodiš", rekao je Spasić..

U Realu je proveo jednu sezonu tokom koje je odigrao 22 utakmice, a u finansijske probleme tokom fudbalske penzije je upao nakon što je uložio novac u projekat koji je propao.

"Kada sam završio karijeru, vratio sam se u Srbiju 1996. godine i onda su počeli moji problemi. Firma u koju sam uložio novac je propala i posle toga sam bio u teškoj situaciji. Morao sam da tražim drugi posao da bih mogao da živim normalno. Neki posao koji nisam ni mogao da zamislim da ću raditi - kao magacioner u jednoj firmi. Živim od posla za koji sam plaćen 400 evra mesečno. Bila je i depresija, ali kada sam se vratio u Srbiju imao sam prijatelje koji su mi izlazili u susret i uz pomoć ljudi u medicini uspeo sam da se izvučem".

Nedugo nakon njegovog intervjua, kontaktirali su ga iz asocijacije veterana koji su ponudili pomoć.

"Srećan sam zbog toga. Ponosan sam, to je možda moja greška. Sve što mi se dogodilo me jako pogodilo i nisam ni sa kim razgovarao. Živeo sam u tišini i zatvorio se u sebe", rekao je Spasić koji se, pre intervjua za "Revolo", oko 20 godina nije pojavljivao u javnosti.

Spasić je rođen u Kragujevcu, igrao je na poziciji centralnog beka, a za reprezentaciju Jugoslavije je igrao 31 put.

Novinari ovog portala ističu da nije bilo lako dogovoriti susret sa nekadašnjim reprezentativcem i da je on insistirao da priča na srpskom jeziku, a interjvu je snimljen na jednom stadionu u Kragujevcu.

Autor: