AKTUELNO

Nekadašnji centarfor Partizana Andrija Delibašić vodi borbu za život.

Na utakmici između Crne Gore i Srbije (0:2) u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, navijači domaće selekcije istakli su transparent:

"Andrija, pobedi još jednom".

Posle toga skandirali su mu domaći, ali i navijači Srbije i poželeli da pobedi u najvažnijoj borbi za život.

Naime, Andriji Delibašiću (41) nedavno je bio ustanovljen karcinom. Operisan je i oporavlja se od najteže bolesti, a navijači obe selekcije pružili su mu podršku da što pre ozdravi.

Andrija Delibašić rođen je 24. aprila 1981. godine u Nikšiću. Kao klinac je došao u Partizan i prošao omladinske kategorije kluba. Debitovao je za prvi tim crno-belih i u narednih pet godina na 100 prvenstvenih utakmica postigao čak 48 golova.

Sa Partizanom je osvojio dve titule prvaka - 2001/2002. i 2002/2003, i jedan kup, 2001. Osim po mnogim golovima, ostao je upamćen po tome što je tokom prvog ulaska Partizana u Ligu šampiona bio jedini strelac za Partizan u grupnoj fazi - postigao je golove protiv Porta i Olimpik Marselja.

Iz Partizana odlazi 2004. godine u špansku Majorku, a tokom boravka u tom klubu biva prosleđivan na pozajmice u Bragu, AEK iz Atine, Beiru Mar, Sosijedad, da bi 2008. potpisao za Erkules, a nakon toga je tri sezone igrao za Rajo Valjekano. Pred kraj karijere je igrao u tajlandskom Ratčaburiju a poslednji klub mu je bio Sutjeska.

Za reprezentaciju Crne Gore igrao je od 2009. do 2013. i za to vreme odigrao 20 utakmica i postigao šest golova. Počeo je trenersku karijeru, a pre nego što je počeo borbu sa teškom bolešću bio je trener Mornara iz Bara.