AKTUELNO

Trener fudbalera Milana Stefano Pioli izjavio je da je ponosan na igrače svog kluba, koji su izborili plasman u polufinale Lige šampiona, prenose italijanski mediji.

Milan je sinoć odigrao u Napulju 1:1 sa ekipom Napolija u revanš meču četvrtfinala Lige šampiona. U prvom meču odigranom prošle nedelje, Milan je na svom terenu slavio sa 1:0.

Pioli je podsetio na meč sa Rio Aveom iz 2020. godine kada je Milan tek posle boljeg izvođenja penala izborio plasman u Ligu Evrope.

"Pamtimo i Rio Ave. Dug put smo prešli. Smatrani smo autsajderima protiv Napolija, ali vodim grupu igrača velikog srca. Pokazali smo zube i u nekim trenucima patili, ali zasluženo smo prošli dalje. Prednost od 1:0 iz prvog meča nam je i pomogla, ali nas u neku ruku i sputala. Previše vremena smo im dopustili loptu u posedu, ali to je razumljivo”, rekao je Pioli.

Fudbaleri Milana su poslednji put u Ligi šampiona igrali pre 16 godina.

"Mnogi naši igrači nisu igrali meč poput ovog. Svi su se žrtvovali, bili smo tim. Srećni smo zbog navijača, koji su nas uvek podržavali i kada stvari nisu išle dobro. Ponosni smo na njih", zaključio je Pioli.

Milan će u polufinalu igrati sa pobednikom duela između Intera i Benfike. Inter je u prvom meču slavio sa 2:0, a revanš duel je na programu večeras od 21 sat u Milanu.