AKTUELNO

Vlasnik fudbalskog kluba Milan Geri Kardinale uručio je otkaz dosadašnjem sportskom direktoru kluba Paolu Maldiniju, prenose italijanski mediji.

Klub još nije zvanično objavio odluku, Skaj Italija navodi da je otkaz pored Maldinija dobio i jedan od direktora Frederik Masara.

Italijanski mediji podsećaju da je Kardinale doputovao u Milano kako bi ispratio kraj sezone, ali se na jučerašnjem sastanku posvađao sa Maldinijem, koji je tražio veću autonomiju i novac za pojačanja u letnjem prelaznom roku. Maldini je pozvao vlasnike Milana da ulože novca kako bi klub bio konkurentniji u Seriji A i evropskim takmičenjima. Vlasnik italijanskog kluba je američka kompanija "Red Bird".

Međutim, američka kompanija planira da smanji troškove i ima drugačiju viziju razvoja italijanskog tima zbog čega je došlo do svađe između Maldinija i Kardinalea.

Italijanski mediji ističu da su fudbaleri Milana šokirani odlukom vlasnika kluba. Revolt na društvenim mrežama su iskazali Rafael Leao, Sandro Tonali i Teo Ernandez, koji smatraju da je Maldini deo istorije Milana i jedna od najvećih legendi "rosonera".

Milan je ove sezone stigao do polufinala Lige šampiona gde je eliminisan od gradskog rivala Intera, a Seriju A je završio na četvrtom mestu na tabeli.

Maldini (54) je igračku karijeru proveo u Milanu, a za ovaj klub je odigrao 902 meča i postigao je 33 gola. On je u novembru prošle godine imenovan za sportskog direktora kluba, a pre toga je bio tehnički direktor "rosonera".

#Paolo Maldini

#fudbal