AKTUELNO

Reprezentativac Crne Gore i napadač Sportinga iz Hihona, Uroš Đurđević, mogao bi ovog leta da se vrati u Partizan.

Iskusni golgeter, koji je sa 24 postignuta gola dao ogroman doprinos poslednjoj tituli Partizana u sezoni 2016/2017. u ponedeljak je sa ocem Zoranom i menadžerom Darkom Ristićem bio na pregovorima u Humskoj.

"Uroš Đurđević je uvek rado viđen gost, ostavio je trag u sezoni kad smo osvojili duplu krunu. Ima ugovor sa Sportingom do 2027, tako da je opcija pozajmica", rekao je za "Žurnal" generalni direktor Partizana Miloš Vazura.

Đurđević je karijeru započeo u Radu, odakle se 2014. godine otisnuo u Vitese. U sezoni 2015/16 nastupao je za italijanski Palermo, nakon čega je usledila selidba u Partizan. Sjajnim partijama u dresu crno-belih ekspresno je osvojio srca navijača. Sa 24 postignuta gola bio je najbolji strelac Superlige i tako privukao pažnju grčkog Olimpijakosa, koji ja je angažovao naredne sezone. Posle godinu dana provedenih u Atini, gde se nije najbolje snašao, otišao je u Sporting iz Hihona u kom je proveo pet godina. Ove sezone nije imao zapažen učinak u španskom drugoligašu, na 32 utakmice postigao je svega pet golova.

Momak iz Obrenovca u mlađim reprezentativnim selekcijama branio je boje Srbije. Za mladu reprezentaciju odigrao je 30 utakmica i postigao 16 golova, ali je kasnije odlučio da prihvati poziv seniorske reprezentacije Crne Gore.