AKTUELNO

Fudbaleri TSC sutra dočekuju ekipu Železničara iz Pančeva, u utakmici sedmog kola Super lige Srbije.

Trener fudbalera TSC-a Žarko Lazetić rekao je danas da njegova ekipa, zbog dobrih igara na početku prvenstva i predstojećeg meča sa Vest Hemom, ne sme da se opusti pred superligašku utakmicu protiv Železničara.

"Posle pauze koju smo imali i dobre serije u prethodnim kolima čeka nas nova izazovna utakmica. Igračima sam rekao da sav fokus treba da im bude samo na ovoj utakmici. Ako ne budemo kakvi treba protiv Železničara, bolje da ne idemo u London i ne igramo protiv Vest Hema", rekao je Lazetić, prenosi klub.

TSC trenutno zauzima prvo mesto na tabeli sa 16 bodova, odnosno ima bod više od Crvene zvezde, dok je Železničar na 14. poziciji sa četiri boda.

Posle ove utakmice u Bačkoj Topoli, TSC putuje u London na gostovanje Vest Hemu na startu takmičenja u Ligi Evropa.

"To što su nam neki mediji već upisali tri boda ili se samo priča o utakmici u Londonu, nešto je što mi se ne dopada. To sam video i kod svojih igrača, prvi put na treninzima fokus nije onakav kakav želim. Prvo igramo sa Železničarom, a tek onda sa Vest Hemom", rekao je Lazetić.

"Zato očekujem od igrača da budu fokusirani, koncentrisani i da na meču budu onakvi kakvi jesu. Ne bismo smeli da se kockamo i olako uđemo u utakmicu. Naravno da možemo i da izgubimo od Železničara, to je fudbal, gde svako svakoga može da pobedi", naglasio je on.

Lazetić je naveo da njegovi igrači moraju da imaju stav kako je svaka utakmica najvažnija u tom trenutku, te da se samo tako nastavlja niz dobrih rezultata.

"Nadam se da igrači neće upasti u zamku priče o utakmici koja dolazi tek za deset dana, već da ćemo nastaviti sa dobrim rezultatima kao do sada... Očekujem od svojih igrača da nećemo izazivati sreću i sudbinu, te da se nećemo igrati sa nečim što stvaramo toliko vremena", rekao je Lazetić.

"Iz tih razloga će ova utakmica biti veliki izazov za mene i igrače, da vidimo koliko možemo da nosimo sve ovo što nam se dešava i ovaj ritam koji nam predstoji", dodao je on.

Svakako, utakmica sa Železničarom biće zahtevna i zbog umora i povreda igrača TSC, naglasio je Lazetić.

"Imamo određene probleme sa igračima. Tri mlada reprezentativca, što nam je imponovalo, odigrali su skoro po 90 minuta protiv Azerbejdžana pre samo dva dana i ovom prilikom im čestitamo na pobedi. Probleme sa povredama imaju Cvetković, Čalušić i Ćirković, tako da će ovo zasigurno biti jedna vrlo izazovna utakmica", zaključio je Lazetić.

Utakmica sedmog kola Super lige Srbije između TSC-a i Železničara igra se sutra od 19.00.