AKTUELNO

Fudbalski "večiti derbi", 171. duel Partizana i Crvene zvezde, neće biti odigran u sredu od 19 časova kako je bilo planirano, jer je Vlada Srbije danas 27. septembar proglasila za Dan žalosti zbog tragičnih događaja u selu Banjska na Kosovu i Metohiji.

Vlada je danas objavila da će u sredu zbog pogibije srpskih državljana biti Dan žalosti, što automatski znači da se otkazuju svi sportski, kulturni i događaji zabavnog karaktera.

Novi termin odigravanja "večitog derbija" objaviće rukovodstvo Superlige u najskorijem mogućem rokum, a navijače i te kako zanima kada će ova utakmica biti odigrana?

Opcija nema previše i zgusnut raspored mogao bi da predstavlja veliki problem. Crvena zvezda već je odložila utakmicu protiv TSC-a dok Partizan nije igrao protiv kragujevačkog Radničkog, te će i crno i crveno-belima derbi biti drugi zaostali susret.

Pored toga, oba tima imaju obaveze i u Kupu, a Crvena zvezda igra i Evropu pa će se naći u velikom problemu zbog zgusnutog rasporeda.

Dve opcije za novi termin meča Partizana i Crvene zvezde su moguće i realne. Prva je 1. novembar kada bi trebalo da se odigraju utakmice Kupa Srbije, te može da se desi da večiti odlože svoje susrete u najmasovnijem takmičenju zbog derbija.

Kao druga opcija figurira opcija između 2. i 10. decembra kada postoji malo slobodnog prostora u kalendaru. Kada će Partizan i Crvena zvezda na kraju izaći na teren ostaje da se vidi u danima koji su pred nama.

Autor: