AKTUELNO

Trener Mančester sitija Pep Gvardiola odbacio je tvrdnje španskih medija da je fudbaler njegove ekipe Erling Haland nezadovoljan u klubu.

Španski mediji preneli su da norveški napadač "ne podnosi" grad i loše vreme u Engleskoj i da bi bio zainteresovan za prelazak u Real Madrid.

Haland je 2022. godine iz Borusije Dortmund prešao u Siti i postigao je 36 golova u Premijer ligi u prvoj sezoni u kojoj je osvojio i titulu.

"Morate da pitate medije iz Madrida da li je nesrećan. Možda imaju više informacija od mene. Nemamo utisak da je nezadovoljan. Bio je jer nije mogao da igra, bio je povređen dva meseca, ali možda mediji iz Španije, posebno Madrida, imaju više informacija od nas", rekao je Gvardiola, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

"Ne možemo da kontrolišemo šta ljudi pričaju, ali važno je da je srećan. Kada bude nezadovoljan, doneće odluku", dodao je španski trener.

Haland se u sredu vratio na teren u pobedi protiv Barnlija 3:1 u Premijer ligi, posle pauze od 10 utakmica zbog povrede stopala, a mogao bi da počne utakmicu protiv Brentforda, u ponedeljak.

"Igrao je 25 minuta i svaka tranzicija, svako dodavanje, svi igrači gledaju u njega. Znam koliko je važan za nas. Pokušavamo da svi napadači budu zadovoljni, posebno on i zavisiće kako igramo. Ako igramo dobro, dobijaće mnogo lopti. To je ono što želimo, a posle toga, on će uraditi ostalo", naveo je Gvardiola.

Siti je trenutno drugi na tabeli sa pet bodova manje i utakmicom manje od vodećeg Liverpula.